Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, yerel havayolları tarafından ve ulaşılması zor bölgelerde kullanılacak bir Rus tek motorlu genel hizmet uçağı olan Baykal’ın ilk uçuşunu 2022’nin başlarında yapacağını söyledi.

“Bu kesinlikle [gelecek] yılın başlarında gerçekleşecek.” diyen Manturov, dokuz koltuklu uçağın seri üretiminin 2023’de başlayacağını söyledi.

SİPARİŞ POTANSİYELİ 2030 YILINA KADAR 300 UÇAK

Ural Sivil Havacılık Fabrikası Satış ve Pazarlama Direktörü Oleg Bogomolov, 2023-2025’te on uçağın üretimi için sağlam bir sözleşme imzalamayı beklediklerini belirtti. Uçağın temel versiyonunda 120 milyon rubleye (mevcut döviz kuruyla yaklaşık 1,6 milyon dolar) mal olacağını belirten Bogomolov, uçak için potansiyel durum siparişinin 2030 yılına kadar 300 uçak olarak tahmin edildiğini söyledi.

Rus hafif çok amaçlı tek motorlu uçak Baykal, Ural Sivil Havacılık Fabrikası’nın yan kuruluşu Baykal Mühendislik tarafından eski Sovyet yapımı An-2 uçaklarının yerini almak üzere tasarlandı. Uçak, uzak Rus bölgelerinin ulaşım erişilebilirliğini artırmak ve yerel hava hizmetinin geliştirilmesine yardımcı olmak için oluşturuldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

An-2’nin halefi LMS-901 ilk uçuşunu tamamladı

1 YORUM

CEVAP VER