Avustralya, ordunun çeşitli operasyonlarda döner kanatlı hava aracı (helikopter vb) kullanımını daha iyi optimize etmek için yeni bir Kara Havacılık Komutanlığı kurdu.

2 Aralık’ta Canberra, Blamey Meydanı’nda helikopterlerin resmi geçit töreninde yeni bir Kara Havacılık Komutanlığı’nın kurulduğunu duyuran Avustralya Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rick Burr, Kara Havacılık Komutanlığının kurulmasının Avustralya Ordusu ve Avustralya Savunma Kuvvetleri için önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Korgeneral Burr, “Ordu’nun havacılık kabiliyetinin kendi komutası altında hizalanması, Kara Havacılığını, amfibi ve özel operasyonları daha iyi desteklemek için Ordu Havacılığını optimize ediyor. Komuta, dayanıklılığı ve uyarlanabilirliği artıracak ve Ordu’nun eğitim sisteminin çevik ve çağdaş olmasını sağlayacak. Tek bir komutadaki birlik, amaç duygusu ve odaklanma, kara kuvvetlerimizin daha zorlu ortamlarda daha fazla görevi yerine getirmesini destekleyecektir. Komuta ayrıca 2020 Savunma Stratejik Güncellemesi ve 2020 Kuvvet Yapısı Planında belirtilen bir başka önemli kilometre taşının teslimini de temsil ediyor.” dedi.

6’ncı Havacılık Alayı’ndan 6 adet S70A-9 Black Hawk ve MRH90 Taipan helikopteri, Kara Havacılık Komutanlığının kuruluşunu kutlamak için bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Yeni kurulan Kara Havacılık Komutanlığı’nın kanguru amblemli bayrağı da meydandaki göndere çekildi.

ORDU HELİKOPTERLERİNİN YÖNETİMİNİ BASİTLEŞTİRECEK

Tümgeneral Stephen Jobson tarafından komuta edilen Kara Havacılık Komutanlığı, Müşterek Kuvveti etkinleştirmede Ordunun kara gücünü desteklemek için havacılık kabiliyeti sunacak.

Tümgeneral Jobson, “Havacılık Komutanlığı, yeni helikopterlerin ve insansız hava sistemlerinin hizmete girmesini koordine edecek ve mevcut uçakların güvenliğini, etkinliğini ve sürdürülebilirliğini artıracak ve temin edecek. Ordu’nun havacılık komuta ve kontrol yapısındaki değişiklikler, kara kuvvetleri tarafından kullanılan en çok yönlü ve kaynak yoğun platformlardan biri olan Ordu helikopterlerinin yönetimini basitleştirecek.” dedi.

2 Aralık itibarıyla 16’ncı Havacılık Tugayı ve Kara Havacılık Eğitim Merkezi, Kara Kuvvetleri Komutanlığından Havacılık Komutanlığına devredilecek.

Ordunun havacılık kabiliyeti, birleşik, ortak ve kurumlar arası ortamlarda havacılık keşif, ateş gücü desteği, hava saldırısı ve savaş alanı desteği ve gözetimi sağlıyor.

Ordu, Boeing CH-47F Chinook, Eurocopter Tiger silahlı keşif helikopteri, NH Industries MRH90 Taipan çok amaçlı helikopter ve kiralık sivil hafif genel amaçlı helikopter dâhil olmak üzere çeşitli uçak türlerini işletiyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

CEVAP VER