Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Vesayet güçlerinden terör örgütlerine, darbecilerden ekonomik tetikçilere kadar istiklalimizin ve istikbalimizin düşmanı herkesle savaşa savaşa millî iradenin üstünlüğünü kabul ettirdik. Bugün Türkiye, bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını gerçek anlamda kullanabilen az sayıdaki ülkeden biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti’nin geçen 20 yılda siyasete getirdiği yeni anlayışla, yaptığı hizmetlerle, kazandırdığı eserlerle, hayata geçirdiği projelerle vatanın her karışına damgasını vurmuş bir parti olduğunu söyledi.

“MİLLÎ İRADENİN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KABUL ETTİRDİK”

“Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının 3 katı, 5 katı, 10 katı hizmetlerle Türkiye’ye çağ atlattık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vesayet güçlerinden terör örgütlerine, darbecilerden ekonomik tetikçilere kadar istiklalimizin ve istikbalimizin düşmanı herkesle savaşa savaşa millî iradenin üstünlüğünü kabul ettirdik. Bugün Türkiye, bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını gerçek anlamda kullanabilen az sayıdaki ülkeden biridir” şeklinde konuştu.

Küresel siyasi ve ekonomik düzen köklerinden çatırdarken, Türkiye’nin önüne çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirme çabası içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Hiç şüphesiz bu gücümüzün ve özgüvenimizin gerisinde 19 yıllık iktidarımızda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle kurduğumuz sağlam altyapı vardır. Salgın döneminde bu altyapının önemini ve faydalarını hep birlikte tecrübe ettik.”

“TÜRKİYE’NİN YILLIK ORTALAMA BÜYÜME ORANINI YÜZDE 5,1 SEVİYESİNE GETİRDİK”

19 yıldır yaptıkları hizmetlerden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1’in altından aldık yüzde 5,1 seviyesine getirdik. Ülkemizde yapılan yatırımların tutarını yıllık 70 milyar lira seviyesinden 1,4 trilyon liraya çıkardık. İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık, geçtiğimiz yılı 170 milyar dolarla kapattık, bu yıl inşallah 200 milyar doların üzerine çıkarmış olacağız. Yıllarca ülkemiz ekonomisinin en büyük sıkıntısı olan cari açığı 2019 yılında fazlaya dönüştürmeyi başarmıştık, inşallah yakında yeniden aynı tabloyu göreceğiz. Merkez Bankası rezervlerimiz şu an 109 milyar dolar seviyesindedir, süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde bu rakam 115 milyar doların üzerine çıkacak. Nüfusumuzun 66 milyon olduğu dönemde 238 milyar dolar olan millî gelirimizi, 960 milyar dolara kadar yükseltmiştik. Son yıllarda döviz kurundaki dalgalanma başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler sebebiyle bir miktar düşen millî gelirimizi, inşallah en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkartacağız” dedi.

CEVAP VER