Alper Taşdelen: “Biz, Anadolu topraklarında hoşgörüye ve insan sevgisine dayanan bir öğretiye sahibiz. Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin hoşgörüsüyle, insan-ı kamil felsefesiyle hareket ederiz. Biz, kadın-erkek eşitliğine, bilime, aklın üstünlüğüne inanıyoruz”.

Çankaya Belediyesi, Muharrem Orucunun ardından Çukurambar Uğur Mumcu Parkı’nda  “Birlik Aşuresi” düzenledi.

Çankaya Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem Orucunun ardından vatandaşları “Birlik Aşuresi”nde biraraya getirdi.  “Acılar dünde kalsın, bir daha yaşanmasın” sloganıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfıyla birlikte Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Birlik Aşuresi’nde vatandaşlara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, konuşmasına, “Dinmeyen bir gözyaşıdır Kerbela. Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’in zulme karşı başkaldırışıdır. İnsanlık, Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’in katledilişinin bu acısını yüzyıllar geçse de yüreğinde yaşatmaya devam etmektedir. Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ile Ehlibeyt’i rahmetle anıyor önlerinde saygıyla eğiliyorum” sözleriyle başladı.

Anadolu topraklarında hoşgörüye ve insan sevgisine dayanan bir öğreti bulunduğunu hatırlatan Alper Taşdelen, şöyle konuştu:

“Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin hoşgörüsüyle, insan-ı kamil felsefesiyle hareket ederiz. Biz, kadın-erkek eşitliğine, bilime, aklın üstünlüğüne inanıyoruz. Bizim İslam anlayışımızda, sevgili Peygamberimizin de, Ehlibeytinin de gösterdiği yol bunlara dayanır. Dini siyasete alet etmek hiçbir zaman bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. O nedenle, bizim bir önderimiz var. O önderimiz bunları görmüş ve bu ülkeyi öyle kurmuş. O önderimiz de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün bizlere gösterdiği muasır medeniyet seviyesini aşmayı hedefleyen yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

Taşdelen, sözlerini “Birlik aşuremizin sevgiye, kardeşliğe, dostluğa hizmet etmesini diliyorum” diyerek tamamladı.

SANATÇILAR TÜRKÜLERİNİ SESLENDİRDİ

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen Birlik Aşuresi, Alevi dedesinin yaptığı dua ile başladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de vatandaşlara aşure dağıttığı etkinlikte Nilüfer Sarıtaş, Nilgün Kızılcı ve Ersin Perçin deyişleri seslendirdi. Etkinlik, Grup Abdal’ın seslendirdiği türkülerle son buldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekilleri Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya ve Levent Gök, Parti Meclis Üyesi Sema Dinçer, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri de katıldı.

CEVAP VER