Türk savunma sanayinin köklü şirketlerinden HAVELSAN, Uluslararası Savunma Fuarı IDEF21’in en dikkat çeken teknolojilerini sergileyecek.

HAVELSAN, bir süre önce geliştirme çalışmalarına başladığı sürü algoritması kapsamında, insansız otonom hava ve kara araçlarının ortak harekât yapabildiği Dijital Birlik adı verilen teknolojisini ilk kez IDEF’21’de vizyona çıkarıyor.

IDEF’21 Fuar Merkezinde 12 No’lu Salonda, 1201 No’lu HAVELSAN standında bu kapsamda Dijital Birliklerin unsurları Silahlı Otonom İnsansız Kara Aracı BARKAN, İnsansız Otonom Hava Aracı BAHA ve Mikro Keşif İHA Sistemi M6 katılımcılara tanıtılacak.

HAVELSAN, ayrıca deniz komuta kontrol ve savaş yönetim sistemi alanındaki yetkinliklerini de IDEF’21’de sergileyecek.

Hava Erken İhbar ve Kontrol Sistemi KARTAL’ı da IDEF’21’de kamuoyuna ilk kez duyuracak olan HAVELSAN, önemli bir rol üstlendiği Barış Kartalı Projesi hakkında da IDEF’21 katılımcılarını bilgilendirecek.

HAVELSAN’ın IDEF’21’de üstlendiği en önemli rol ise bu uluslararası fuarın pandemi koşulları doğrultusunda temassız ve dijital iletişim yoluyla sağlanması olacak.

IDEF’21’in Dijital İletişim Sponsoru olan HAVELSAN, fuarda kurulan Dijital İletişim Merkezinde tüm katılımcılara HAVELSAN Diyalog üzerinden fuara katılamayan müşterileri ile ücretsiz görüşebilme imkanını tanıyacak.

HAVELSAN ayrıca, güvenli veri depolama ve paylaşım platformu HAVELSAN Drive’ı da kullanıcıların kullanımına sunacak. Kullanıcılar, karekodları okutarak, HAVELSAN Drive Platformuna IDEF’21 katılımcısı firmalar tarafından yüklenen tüm tanıtım materyallerine ulaşabilecek. HAVELSAN’ın kazandıracağı bu temassız fuar deneyimi, aynı zamanda geleceğin dijital fuar konsepti açısından da çok önemli bir kazanım olacak.

Savunma, güvenlik, bilişim alanlarında teknolojiler üreten HAVELSAN’ın geliştirdiği Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Bilgi Sistemi de ilk kez IDEF’21’de fuar alanının belirli yerlerinde konumlandırılarak KBRN tehdit ve tehlikelerini algılayacak.

Suüstü ve sualtı platformlar için bugüne kadar pek çok teknoloji geliştiren HAVELSAN, futuristik bir çalışmayı da IDEF’21’de kamuoyuna sunmayı planlıyor.

Bu kapsamda, 3D modelleme ile hazırlanan Denizaltı Savaş Harekat Merkezi (SHM) konsept tasarımı da ilk kez IDEF’21’de tanıtılacak.

IDEF’21 süresince HAVELSAN birçok yeni iş birliğine de imza atacak. Birçok iş birliği anlaşması ile HAVELSAN IDEF sonrası yeni teknoloji çalışmalarının ve yeni pazarların ilk adımını atarken; mevcut pazarlardaki varlığını da güçlendirmiş olacak.

IDEF kapsamında bir başka gündem ise firmaların düzenleyeceği paneller. HAVELSAN’ın bu kapsamda en önemli gündemi Geleceğin Orduları: Dijital Birlikler paneli olacak. Panelin moderatörlüğünü HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci yapacak.

19 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 11:00’de IDEF panel alanında başlayacak panelde, SSB Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, SSB Danışma ve Yürütme Kurulu Üyesi Tümgeneral Reha Ufuk Er, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hacı Ali Mantar da konuşmacı olacak.

HAVELSAN, ayrıca 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü saat 16:00’da “Kurumsal Mimari ile Dijital Dönüşüm” sunumunu, 19 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 15:00’te de “Kıyı Gözetleme ve Deniz Trafik Yönetim Sistemleri” sunumunu yapacak.

HAVELSAN, fuarda sergileyeceği yüksek teknolojilerle geliştirdiği 30’a yakın ürün ve çözümü, dijital iletişim desteği, panel ve sunumları ile IDEF’21’in en çok parlayan şirketlerinden biri olacak.

CEVAP VER