2017 yılında 17 adet PC-21 satın alan Fransa Hava Kuvvetleri, pilot eğitim programını ek Pilatus eğitim uçaklarıyla güçlendirmek için dokuz PC-21 daha sipariş etti.

PC-21’ler, daha sonra ülkenin çok rollü lider avcı uçağına yükselecek olan geleceğin askeri pilotlarını eğitmek için konuşlandırılacak. PC-21’ler, daha önce pilot eğitiminde kullanılan çift motorlu jet eğitim uçaklarının yerini alacak.

Fransa Savunma Genel Müdürlüğü (Directorate General of Armaments/DGA) ile imzalanan sözleşme dokuz PC-21’in yanı sıra diğer yer tabanlı eğitim sistemlerinin ve yedek parçaların tedarikini kapsıyor.

DOKUZ ÜLKEDE KULLANILIYOR  

Yeni uçaklar, PC-21’lerin 2018’den beri kullanıldığı Cognac-Châteaubernard hava üssünde 2023 yılından itibaren konuşlandırılacak.

Fransa’da ilk pilotlar eğitimlerini 2020 yılında tamamladı. Son siparişle birlikte PC-21 filosu toplam 26’ya çıkacak.

İsviçre ve İspanya’nın yanı sıra Fransa, dünyanın en gelişmiş eğitim sistemlerinden biri olan PC-21’i benimseyen üçüncü Avrupa ülkesi oldu. Halen 230’dan fazla PC-21 dünya çapında dokuz ülkenin hava kuvvetlerinde hizmet veriyor.

PC-21 ayrıca İngiltere, Boscombe Down’daki Empire Test Pilotları Okulu’nda gelecekteki test pilotlarını eğitmek için de kullanılıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER