ABD’nin Kuzey Karolina Üniversitesi, Daher imalatı üçüncü uçağı olan turboprop TBM 940’ı teslim aldı.

Kuzey Karolina Hastanesi ve Kuzey Karolina Üniversitesi (University of Northern Carolina/UNC)’nin uçuş departmanı olan UNC Hava Operasyonları filosuna giren TBM 940, Şubat 2012’de alınan bir TBM 850’ye ve Mart 2011’de teslim edilen bir TBM 700C2’ye katılacak.

Üç uçak da üniversitenin Morrisville, Kuzey Karolina’daki Raleigh-Durham Uluslararası Havalimanı’ndaki uçuş departmanında faaliyet gösterecek. Üç uçaklık filonun yılda yaklaşık bin saatlik uçuş yapması bekleniyor.

UZAK BÖLGELERE ULAŞIMI SAĞLIYOR

Daher’in Uçak Bölümü Başkan Yardımcısı Nicolas Chabbert, “Kuzey Karolina Üniversitesi gibi çok saygın bir operatörün doktorları, hastane personelini, üniversite yöneticilerini ve spor takımlarının antrenörlerini taşıyan bir filo için bir kez daha TBM’yi seçmesinden gurur duyuyoruz.” dedi.

UNC Hava Operasyonları, UNC Hastanesinin Kuzey Karolina’nın yetersiz hizmet alan bölgelerine tıbbi yardım sağlamasına yardımcı olmak için 1968’de kuruldu. Bu havacılık hizmeti, hastanenin günlük olarak eyaletteki çok uzak bölgelere ulaşmasını mümkün kılıyor.

UNC Hava Operasyonları Direktörü ve bir TBM pilotu olan Gordon Kramon da, “Filomuzdaki bir uçağı yenileme ihtiyacını düşündüğümüzde, TBM seçimi belliydi. Yolcularımız kabin konforunu, pilotlarımız da uçma şeklini seviyor. TBM’nin güvenilirliği neredeyse kusursuz ve alternatif seyahat araçlarıyla karşılaştırıldığında işletme maliyeti oldukça makul. Yeni TBM 940’ta bulunan HomeSafe™ acil durum otomatik iniş sistemi oyunun kurallarını değiştiriyor; ek güvenliği emsalsiz. 49 yıl uçtuktan sonra bu kuşlar beni hala şaşırtıyor.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER