Rus savunma sanayi şirketi Kalaşnikof, Rusya Hava Kuvvetleri ve Kamov Tasarım Bürosu’yla birlikte Vikhr güdümlü füzelerin uçuş testlerini başarıyla tamamladı. Testler sırasında, Rusya Savunma Bakanlığı eğitim sahasında Kamov Ka-52 Timsah keşif ve taarruz helikopterinden 22 füze fırlatması yapıldı.

Gösterinin amacı, Vikhr güdümlü füzelerin en son modifikasyonlarını test etmekti, bu da onları eskisinden daha ölümcül hale getirdi. Resmi olarak “9K121” olarak bilinen Vikhr lazer güdümlü tanksavar füzesi 1992 yılından beri kullanımda, ancak özellikle uçuşunu artıran son optimizasyonlarla önemli bir varlık olduğunu kanıtladı.

TANK KATİLİ KA-52 ALLIGATOR

Tam adı Timsah (Alligator) olan Ka-52 helikopteri, hedefleri başarıyla vuran 22 füze fırlattı. Russian Helicopters bünyesindeki Kamov Tasarım Bürosunun bu yeni nesil keşif ve savaş helikopteri, tankları ve diğer zırhlı ve zırhsız kara hedeflerini yok edebilmek için tasarlandı. Hareket halindeki tankları, düşman tahkimatlarını ve düşük hızlı hava hedeflerini alt edebilen Vikhr füzeleri ile birlikte Ka-52 Timsah gerçek bir tank katiline dönüşüyor.

Test sırasında, Vikhr füzeleri artan uçuş stabilitesi gösterdi ve 10 km’ye kadar yakın bir mesafede hedefleri başarıyla vurdu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER