İtalyan Hava Kuvvetleri, Yabancı Askeri Satış Anlaşması’nın parçası olarak MQ-9 İnsansız Hava Aracı ve Yer Kontrol İstasyonları filosuna bir orta ömür güncellemesi sağlamak için ABD Hükümeti ve General Atomics havacılık sistemleri şirketiyle ortaklık kurdu.

İtalyan Hava Kuvvetleri’nin Orta Ömürlü Modernizasyon (MLM) Programı, MQ-9’ları Blok 1’den Blok 5 konfigürasyonuna iyileştirecek güncellemeleri kapsıyor.

Block 5 sistemi, önemli ölçüde artırılmış elektrik gücü kapasitesi, geliştirilmiş iniş takımı ve General Atomics Lynx® Çok Modlu Radar ve Raytheon Elektro-Optik sensörlerinin en son sürümlerini içeriyor.

“İtalyan Hava Kuvvetleri, İtalya’da, Akdeniz’de çok çeşitli İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (ISR) misyonlarını ve NATO operasyonlarını desteklemek için MQ-9 İHA’ların kullanımında uzun süredir liderdir.” diyen General Atomics Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Scott Smith, “Bu geliştirmeler, İtalyan kuvvetlerine MQ-9 İHA’larıyla her zamankinden daha iyi ve daha net görme yeteneği veriyor ve mevcut filolarını güncellemek için İtalyan Hava Kuvvetleri ile çalışmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER