Türk Müşterek Hava Unsur Timi, NATO Müttefik Hava Komutanlığının Almanya, Ramstein Hava Üssü’nde düzenlenen Ramstein Ambition (Hırs) 2021 Tatbikatına katılmak üzere Türk Yıldızlarının CN-235 uçağıyla Almanya’ya uçtu.

24 Müttefik ülkeyi ve Ortaklar Finlandiya, İsveç ve Ukrayna’yı içeren ve toplamda 600’den fazla personelin katıldığı yıllık Tatbikat 3-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Birincil odak noktası, Müttefik Hava Komutanlığı Karargâhı, Uedem, Almanya’daki Birleşik Hava Operasyon Merkezleri ve İspanya, Torrejón’daki personeli eğitmek olan bilgisayar destekli tatbikatın istenen sonucu, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri sorumluluk alanının güvence altına alınmasını sağlamak olacak.

Türk Müşterek Hava Unsur Timini oluşturan Türk personeli, NATO’nun bu zorlu COVID ortamında bir tatbikat yürütme yeteneğini ve aynı zamanda NATO’nun dayanıklılığını ve kararlılığını desteklemek ve Ramstein Ambition 21’e katkıda bulunmak için Türkiye’den doğrudan Ramstein Hava Üssü’ne uçtu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER