Hava ve kara ambulans alanlarında Ankara, İstanbul ve İzmir’de hizmet veren Dolunay Ambulans, medikal ekipmanları ve sertifikaları ile uluslararası standartlarla Türkiye’yi temsil ediyor. 

2005 yılından bu yana hava ve kara ambulans hizmeti ile sağlık alanında faaliyet yürüten Dolunay Ambulans, Sağlık Bakanlığı ve tüm dünya standartlarına uygun donanımıyla hava ve kara ambulans hizmeti veriyor.

Hizmet ağını ve kalite standartlarını her yıl bir önceki yıla göre arttırdıklarını belirten Dolunay Ambulans Kurucu Ortağı Dr. Murat Gürses, “Her yıl araç ve personel sayımız artmakla birlikte mevcut tıbbi cihaz ve  donanımların yenilenmesi, kontrolleri, sertifikaları ve kalibrasyonları önem arz etmektedir. Hizmet ağımız geniş kitlelere ulaşması ve kalite standartlarımızın artması en büyük önceliğimiz” diye konuştu.

Dolunay Ambulans, İstanbul’da Beechjet 400a modeli ile uçak ambulansı, Ankara’da helikopter ambulansı ile 2005 yılından bu yana uluslararası hizmet sunmaya devam ediyor.

“Pandemi sürecinde mobil sağlık hizmetlerinin de önemi arttı”

Tüm dünyada yaşanan pandemi süresinde mobil sağlık hizmetlerinin  öneminin diğer sağlık hizmetlerinde olduğu gibi bir adım daha öne çıktığını belirten Gürses, “Bu dönemde kişiler mobilize olsa da covid 19 izolasyonları nedeni ile gereklilik durumunda ev hastane veya hastane ev transferlerinde ambulans kullanmakta. Yoğun bakım gerektiren kişiler için transferlerimizi yurtiçi ve yurtdışı olarak hem kara hem de hava ambulanslarla gerçekleştirmekteyiz. Koruyucu ekipmanlarımız ve izolasyon sedyelerimizi kullanarak güvenli transfer sağlıyoruz” diye belirtiyor.

Hava Ambulansı En Çok Kimler Tercih Ediyor?

Hem covid 19 nedeni ile hem de diğer sağlık sorunları ile ilgili bir çok ülkeden Dolunay Ambulans, “Başta Türkiye Cumhuriyetleri, Kuzey Irak, Avrupa Ülkeleri, Kuzey Asya olmak üzere talebe yanıt veriyoruz” dedi.

CEVAP VER