ABD’li Robinson Helikopter, 13 bininci helikopterini Dallas, Teksas’ta uzun süredir Robinson bayii olan Sky Helicopters’e teslim etti. 14438 imalat seri nolu R44 tipi helikopterin teslimatı 23 Nisan’da gerçekleşti.

Yepyeni bir boya şeması sergileyen R44, Lityum iyon batarya, ısıtmalı koltuklar ve 4K kokpit video kamerayla donatıldı. Helikopterde ayrıca Garmin’in 700L TXi, GTN 650Xi navigatörü ve Genesys HeliSAS Otopilot’u içeren iyi yapılandırılmış bir cam panel bulunuyor.

Şirketin filosunu tamamlamak için yeni nesil bir R44 istediklerini belirten Sky Helicopters Başkanı Ken Pyatt, “Bu R44’ü Part 135 hava taksi ve tur operasyonlarımız için satın aldık, çünkü her gün tüm gün uçabilecek kadar emniyetli ve güvenilir bir helikoptere ihtiyacımız vardı.” dedi. 1996’dan beri bayiliği bulunan Sky Helicopters’in Robinson filosu bu son satın almayla birlikte 27’ye çıktı.

Robinson Helikopter Şirketi, ilk 2 kişilik R22’nin teslim edildiği 1979 yılından bu yana uzun bir yol kat etti. 42 yılı geride bırakan Robinsonlar günümüzde çok sayıda boyut ve konfigürasyonda sunuluyor. R22, R44 veya R66 olsun, Robinson helikopterleri güvenilirlik standardını belirlemeye ve piyasadaki en uygun maliyetli helikopter olmaya devam ediyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER