İngiliz askeri jet geliştiricisi Aeralis, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) Teknolojik Sistemlerin Geliştirilmesini Hızlandırma Ofisi (RCO) ile yaptığı sözleşmeye dayanarak, modüler jet uçağının uçan prototipinin tasarımı ve geliştirilmesinde bir sonraki adımı atmaya hazırlanıyor. Tasarlanacak uçak, uzun yıllardır kullanılan Hawk jet eğitim uçaklarının yerini alacak.

Aeralis CEO’su Tristan Crawford, bu tasarım ve geliştirmenin üç temel aşamada gerçekleşmesiyle, şirketin fiziksel bir uçağın piyasaya sürülmesinden ve ilk uçuşundan önce üçüncü ve son aşamayı başlatmaya hazırlandığını söyledi.

Yeni tasarım için farklı görevler planlanıyor. Bunlar, jet eğitimi, ileri jet eğitimi, hafif taarruz ve Red Arrow ekibinde kullanılacak gösteri uçağı.

Crawford, “Üretim öncesi bir uçağın tasarımında ve geliştirilmesinde üç aşamalı noktalar olarak adlandırdığımız şeyin içindeyiz ve şu anda bunu gerçekleştirmek için bir yatırım aşamasındayız. Birinci ve ikinci aşamalar, endüstriyel ortaklıkların yanı sıra patentlerimiz ve kavramsal tasarımımızın hayata geçirilmesini kapsıyordu. Üçüncü aşama şimdi – gerçek tasarım ve üretim aşamasının başlangıcı.” dedi.

İlk uçağın ne zaman üretilip uçurulacağına dair bir zaman çizelgesi açıklamayan Crawford, “Bu on yılın ortasında pazara girmeyi hedefliyoruz, ancak bu noktada ayrıntılı zaman çizelgeleri hakkında yorum yapmayacağım” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER