Hindistan Hava Kuvvetleri’nin Dassault Rafale çok amaçlı savaş uçağıyla donatılmış 18 uçaklık ilk filosu, son dört uçağın 21 Nisan’da Batı Hindistan’daki Jamnagar Hava Kuvvetleri Üssüne ulaşmasıyla tamamlandı.

Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri hava kuvvetleri tarafından sağlanan uçuş sırasında yakıt ikmali ile Dassault’un Bordeaux-Merignac’taki tesisinden aktarmasız uçan dört uçak, 2016 yılında verilen 9,5 milyar dolar tutarındaki 36 Rafale siparişinin bir parçasını teşkil ediyor.

Yakın zamanda teslim edilen savaş uçakları, Hindistan’ın Pakistan’la olan tartışmalı sınırının yakınında, Kuzey Hindistan’daki Ambala Hava Kuvvetleri Üssünde konuşlandırılacak ve buradaki benzer 14 uçağa destek verecek.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde Dassault’un, ülkenin Çin ile tartışmalı sınırına yakın, Kuzeydoğu Hindistan’daki Hasimara Hava Kuvvetleri Üssünde konuşlanacak olan 18 uçaklık ikinci Rafale filosu için uçak teslimatlarına başlaması bekleniyor. Teslimatlar muhtemelen 2022’nin sonlarında veya 2023’ün başlarında tamamlanacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER