Ah şu Dünya, daha doğrusu yabani insanlar topluluğu diye de ifade edilebilir. Dünya nasıl bu hale geldi?

Sömürgecilik, kavgalar, çöp kirliliği vb. birçok sorun daha dünyamızı işgal ediyor. Daha geçen Avrupa Süper Lig diye bir şey gördüm. Biz bu hale nasıl geldik? Katılan takımlara milyonlarca para verilecekmiş.

Bu yöneticilerin, başkanların olaya sadece paragözüyle bakması peki. İşte Covid-19 onları çok etkilemiş, parasal olarak sıkıntıdalarmış vs. saçma sapan şeylerden dolayı Dünya futbolu ikiye bölünüyor. Bunu yapanlar da ondan sonra istifa ediyor. Eee, istifa edince ne oluyor? O takımların ekonomik sıkıntılarını, küme düşmelerini engelleyebilecek miyiz? Tabiki de hayır. Engelleyemediğimiz gibi; suçu yöneticilere, başkanlara atacağımız halde; oynayan o genç futbolculara veya teknik direktörlere atıyoruz.

Bu durumun en yakın örneği olarak Eskişehirspor’u bile verebiliriz. O, 15-16 yaştaki çocuklar 5-6 gol yedi diye taraftarın yapmadığı kalmıyor. İşte sıkıntı da buradan başlıyor. Avrupa Süper Ligi’nde başkanları, yöneticileri pohpohlamadığımız için bu hale geliyoruz. Ama buradan UEFA, FIFA’ya da teşekkürlerimi sunuyorum. Futbola ters olan bu olayı katı kurallar koyarak hemen önlediler. Eee; Perez, ne oldu? Sallayıp tutuyordun, arkadaşların bile seni sattı. Avrupa Süper Ligi 18 Nisan’da kurulup 21 Nisan’da bitti. Ama hala Barça, Real var diyorsanız wikipedia.com’u ziyaret edebilirsiniz. Neyse, önemli olan bu illet ligden kurtulmaktı. Belki şık bir şekilde olmadı, ama Allah’ın izniyle kurtulduk mu? Kurtulduk.

CEVAP VER