Alman sensör sistemleri tedarikçisi Hensoldt, Alman Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) Eurofighter savaş uçağı filosuna ‘Quadriga’ radar setleri inşa etmesi için 241 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

23 Nisan’da 38 Eurofighter için radar sağlayacağını duyuran Alman şirketi, muhtemelen yedek olarak bulundurulacak radarların sayısını açıklamadı.

Airbus Savunma ve Havacılık Şirketiyle yapılan sözleşme, Hensoldt’un Ulm’deki tesisinde ve konsorsiyum ortağı Indra’nın İspanya’daki tesisinde üretilecek olan radar sistemlerinin ve temel elektronik bileşenlerinin üretimini ve teslimatını kapsıyor.

EUROFIGHTER’IN BURNU BÜYÜK

Daha önce açıklandığı gibi, 30 tek kişilik ve sekiz çift kişilik ‘Kısım 4 Projesi Quadriga’ uçağının radarı E-Scan Radar 1 AESA olacak. Hensoldt, teslimatların ne zaman yapılacağını açıklamadı, ancak Airbus’ın 2025’ten itibaren Alman Hava Kuvvetlerine Kısım 4 Eurofighter’leri teslim etmeye başlaması planlanıyor.

Eurofighter için geliştirilen birkaç AESA sisteminden biri olarak bilinen Hensoldt Radar 1, Luftwaffe’deki mevcut Radar 0’ı Radar 1’e yükseltecek.

Eurofighter’ın burnu, karşılaştırılabilir tüm avcı uçaklarından daha büyük, bu da antenin çok daha büyük olduğu ve dolayısıyla rakip uçaklardan daha güçlü olduğu anlamına geliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER