56’ncı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Turkish Airlines sponsorluğunda koşulan 144.9 kilometrelik Konya-Konya etabının ikinci ayağını kazanan Quick Step sporcusu Mark Cavendish Genel Ferdi Klasmanda birinci sıraya yükseldi.

İngiliz sporcu yarın koşulacak 212.6 kilometrelik Beyşehir-Alanya etabında Turkuaz mayoyu giymeye hak kazandı.

DİĞER MAYOLARIN DAĞILIMI

Salcano sponsorluğundaki yeşil mayoyu giymeye hak kazanan Cavendish olduğu için, bu durumda yeşil mayoyu Rally Cycling takımından Arvid De Kleijn giyecek. Turkish Airlines sponsorluğundaki (Tırmanış) Dağların Kralı Kırmızı mayoyu Salcano Sakarya takımından Vitaly Buts, Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı’nın sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Güzellikleri Beyaz Mayoyu Astana takımından Artyom Zakharov giymeye hak kazandı.

CAVENDISH, “GERİ DÖNÜŞÜM MÜTHİŞ OLDU”

1159 gün sonra yeniden zafere ulaşan Mark Cavendish etap zaferini, “Muhteşem” diye yorumladı ve “Uzun bir aradan sonra kazanmak çok güzel oldu. Bu duygudan hiçbir zaman ayrılmayacağım. Alınacak çok dersler var. Zira bir sporcu düşünce bütün hesaplar bozuldu. Takım arkadaşlarımla bir plan yapamadık. Sadece 6 sporcu ile geldik. Fabio Jakobsen bizimle olamadı. Dolayısıyla daha temkinli davrandık. Önemli olan herkes kendini sonuna kadar etaba verdi. Shane Archbold beni çok uzun taşıdı. Alvaro Hodeg son kilometrede beni götürebilirdi. Son viraj dönülürken diğer rakiplerim beni kontrol altında tuttular. Jasper biraz önüme çıktı ama kazanmayı başardım. Quıck Step takımına çok teşekkür ederim. Takım direktörüm Patrick beni tekrar geriye dönmemi sağladı. Tour Of Turkey bir Fransa turu değil. Fakat Jasper ve Grıepel’in önünde etap kazanmak kolay değil” şeklinde konuştu.

MADALYALAR TEPSİDE VERİLDİ

Konya-Konya etabında ilk dereceyi paylaşan sporculara ödülleri Vali Vahdettin Özkan ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı verdi. Özkan ve Küçükbakırcı, Corona virüs önlemleri doğrultusunda tepsiye konan madalyaları sahiplerine taktim etti.

CEVAP VER