ABD’de, Norveç için ilk P-8A Poseidon gövdesi Wichita, Kansas’taki Spirit AeroSystems’den Renton, Washington’daki Boeing tesislerine ulaştı. Bu durum Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri için beş Poseidon’dan ilkinin üretiminde önemli bir kilometre taşına ulaşıldığına işaret ediyor.

Boeing 737 yeni nesil ticari uçağın bir türevi olan P-8, ilk olarak Boeing Ticari Uçakların 737 üretim hattında bir araya getirilir; burada gövde askeri bileşenleri, ekipmanı ve operasyonu desteklemek için gerekli ek kablolama ve sistemleri alır. Uçak daha sonra askeri sistemlerin kurulumu, test edilmesi ve askeri müşterilere teslim edilmesi için Boeing’in Savunma, Uzay ve Güvenlik birimine teslim edilir.

TOPLAMDA 104 ADET P-8 TESLİM EDİLDİ

P-8A Avrupa program yöneticisi Christian Thomsen, “Boeing, uçağı verimli bir şekilde inşa etmek için kanıtlanmış bir hat içi üretim süreci kullanıyor. Yerleşik en iyi uygulamaları ve yaygın ticari üretim sistemi araçlarını uygulamak, ekibin müşterilerimize kalite ve zamanında teslimat sağlarken aynı zamanda akış süresini ve maliyetini azaltmasını sağlar.” dedi.

Norveç’in ilk P-8’ini bu yıl içinde alması bekleniyor. Toplamda, beş P-8 nihayetinde Norveç’in mevcut altı P-3 Orion ve üç DA-20 Jet Falcon filosunun yerini alacak ve okyanus yüzeyinde ve altındaki komşu sularda durumsal farkındalığı sürdürmek için gelişmiş yetenekler sağlayacak.

Boeing bugüne kadar ABD Donanması’na ve Avustralya, Hindistan ve Birleşik Krallıktaki müşterilerine 104 P-8 uçağı teslim etti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER