ABD Hava Kuvvetleri tarafından, Tyndall Hava Kuvvetleri Üssü’nü F-35A Lightning II’nin üç yeni filosuna ev sahipliği yapacak resmi yer haline getiren bir Karar Kaydı yayınlandı.

Hava Kuvvetleri yetkilileri, altyapı kapasitesi, havacıların yaşam kalitesi ve hava sahası dâhil olmak üzere birçok özelliğe dayalı olarak Tyndall Hava Kuvvetleri Üssü’nü seçti. Seçim süreci, Ulusal Çevre Politikası Yasasına uygun olarak kapsamlı bir çevresel etki analizi içeriyor.

Tyndall, 2018’de Michael Kasırgası tarafından sert bir şekilde vuruldu ve ABD Hava Kuvvetleri fırtınanın hemen ardından üssü yeniden inşa etmeyi taahhüt etti.

TOPLAM UÇAK SAYISI 72 OLACAK

F-35’ler, üç savaş filosuna birden çok aşamada teslim edilecek ve ilk uçakların Eylül 2023’te gelmesi planlanıyor. Filoların her birine 24 Müşterek Taarruz Uçağı görevlendirilecek; tam görev kabiliyeti sağlandığında Tyndall Hava Üssü’ne atanan toplam uçak sayısı 72 olacak.

Tesis, Meksika Körfezi üzerinde 130.000 mil karelik eğitim hava sahasını içeren Gulf Range Kompleksi’nin bitişiğinde ve ABD’deki büyük ölçekli hava muharebe eğitimini destekleyebilen birkaç bölgeden birinde yeralıyor. Bu mesafeye doğrudan erişim, beşinci nesil avcı uçağı hazırlığı ve canlı atış testi ve eğitimi için gerekli görülüyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER