Lüleburgaz Kent Konseyi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü kapsamında bütün askerleriyle birlikte vatan uğruna şehit olan 57. Alay anısına 300 Çınar fidanını toprakla buluşturdu. Lüleburgaz Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte konuşan Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, fidanları 57. Alay’a ithafen diktiklerini söyleyerek, “Ağaç çınardır. Çınar ise devlet. Bugün toprakla buluşturduğumuz fidanlarımızı 57. Alay’a ithafen dikiyoruz” dedi. 

Lüleburgaz Kent Konseyi, Lüleburgaz Belediyesi’nin de destekleriyle Babaeski’de yol kenarındaki araziye 57. Alay için 300 adet fidan dikti. Geniş katılımla gerçekleşen etkinliğe Babaeski Kaymakamı Levent Elmacıoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, 1. Zırhlı Tugay Komutanı Refai Eciroğulları, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Lüleburgaz Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Tufan Cebelli, Babaeski Kent Konseyi Başkanı Hülya Güder, Kırklareli Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı Göksal Çidem, İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Hilmi Hersek, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, MHP Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Nazan Çölgeçen, çevreci aktivist Hakan Dedeoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Gerenli de fidan dikti

Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik ve Çevre Müdürlüğü’nün destek verdiği etkinlikte 300 çınar fidanı toprakla buluştu. Fidan eken katılımcılarının kendi isimleriyle diktiği fidanları Başkan Gerenli de kendi ismiyle dikti. Gerenli, Başkan Hacı, Kaymakam Elmacıoğlu ve Tugay Komutanı Eciroğulları ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

“Ağaç çınardır çınar ise devlet!”

Etkinlik öncesinde konuşma yapan Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Çanakkale Zaferi’nin sadece zafer olarak nitelendirilemeyeceğini söyleyerek, “Çanakkale Nusret Mayın Gemisidir. Çanakkale Koca Seyit’tir. Çanakkale Tokat’ın 15’lisidir. Çanakkale 57. Alay’dır. Çanakkale Mustafa Kemal’dir. Ağaç çınardır. Çınar devlet. Bugün toprakla buluşturduğumuz fidanlarımızı 57. Alay’a ithafen dikiyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’de vatan uğruna, toprak uğruna canlarını ve kanlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Yaşanabilir doğa vurgusu

Başkan Gerenli ise yaşanabilir bir doğa vurgusu yaptığı konuşmasında, “Hep beraber bu farkındalığı artırmak ve gelecek nesillere olan en büyük borcumuz sürdürülebilir çevreyi, yaşanabilir bir doğayı bırakmak bizim en önemli vazifemiz. Bunun için de hepimiz üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız. Bu etkinliği düzenledikleri için Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Tufan Cebelli’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

“18 Mart Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür”

Etkinliğin bütün askerleriyle birlikte vatan uğruna şehit düşen 57. Alay adına yapılmasının da gurur verici olduğunu belirterek, “18 Mart Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. Onların bize bıraktığı vatanı geleceğe en iyi şekilde taşımak bizim görevimizdir. Hep beraber topraklarımıza, vatanımıza, çevremize sahip çıkacağız. Yaşanabilir bir çevreyi gelecek kuşaklara aktaracağız” diye konuştu.

 

CEVAP VER