AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “Zaza da bizi başımızın tacıdır, Kürt, Arap, Çerkez, Türk de başımızın tacıdır. Biz beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz. Şu ay yıldızlı bayrak hepimize yeter. Bu bayraktan başka bir bayrağın bu topraklarda dalgalanmasına asla Zazalar izin vermez.” dedi.

Halk oylaması sürecinde Muş’ta Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlarla hitap eden Yıldırım, daha sonra karayoluyla Bingöl’e hareket etti. Bingöl’ün Solhan ilçesine de uğrayan Binali Yıldırım, parti otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi.

Alandaki vatandaşların Türk bayrağı açması üzerine Yıldırım, “Solhan, şu ay yıldızlı bayrağı göreyim. Rengine, hilaline, yıldızına kurban olayım. Allah’ına kurban Solhan.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, bugün Bingöl’ün destan yazdığını, şehrin müthiş coşku ve heyecanla kendilerini bağrına bastığını belirtti.

Muş’tan gelirken Solhan’a uğramadan geçemediklerini ifade eden Yıldırım, “Solhan, AK Parti kurulduğu ilk günden bu yana hep destek oldu, desteğini de hep arttırarak devam ettirdi. Solhan eminim ki 16 Nisan’da destan yazacak, Bingöl de Türkiye’de birinci olacak. Sizden birincilik bekliyorum. İnşallah 16 Nisan’da sandıklar açıldığında gözüm, kulağım Solhan’dan gelecek haberde olacak. Bu geceyi hatırlayacağım. Buradan söz veriyorum, eğer birinci olursanız Solhan’a tekrar geleceğiz, birlikte olacağız.” diye konuştu.

Binali Yıldırım, ülkenin önünde önemli bir anayasa değişikliği oylaması olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bu değişikliğin amacı, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının kapılarını aralamak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine, muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmak için gereken değişikliği yapmak. Üzerimde bir emanet var. Milletin adamı, AK Parti davasının yılmaz bekçisi, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın size selamını getirdim. Solhanlılar, gecenin bu vaktinde bizi beklediniz, soğuk, kar, kış demediniz. Allah sizden razı olsun. Merak etmeyin sizin geleceğiniz, bizim geleceğimiz. Her zaman milletimizin emrinde olduk, 780 bin kilometrekare vatan toprağını bir ve beraber bildik, 80 milyon vatandaşımızı başımızın tacı yaptık. Zaza da bizi başımızın tacıdır, Kürt, Arap, Çerkez, Türk de başımızın tacıdır. Biz beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz. Şu ay yıldızlı bayrak hepimize yeter. Bu bayraktan başka bir bayrağın bu topraklarda dalgalanmasına asla Zazalar izin vermez. 16 Nisan’a hazır mısın Solhan? Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak için hazır mısın Solhan? O halde kararımız ‘Evet’.”

Yıldırım, soğuk kış gününde, gece vakti kendisini bağrına basan Solhanlılara teşekkür etti.

Başbakan Yıldırım’a, Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak ile AK Parti Genel Başkan yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Mehdi Eker de eşlik etti.

CEVAP VER