2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde milli takımların son durumlarının değerlendirildiği Türkiye Güreş Federasyonu Olimpik Kurul toplantısı Ankara’da  yapıldı.

2016 Rio olimpiyatlarında Türkiye’nin en başarılı branşı olan Güreş branşı 2020 olimpiyatlarına da sıkı bir şekilde hazırlanıyor.  Türkiye Güreş Federasyonunun Ankara’daki hizmet binasında gerçekleştirilen Olimpik kurul  toplantısında ilk olarak Grekoromen branşı ele alındı.

Toplantıya Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın, Grekoromen’den sorumlu As Başkan Zeki Gül, Grekoromen milli takım teknik direktörü Salih Bora ile teknik ekip, Milli Takımlar Koordinatörü Adem Varlık, Güreş Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doc.Dr.Haluk Koç, Eğitim Kurulu Başkanı ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Celal Taşkıran, Grekoromen milli takım koordinatörü Ata Karataş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın 2020 olimpiyatları için geri sayımın sürdüğünü belirterek “Bu yıl Avrupa ve Dünya şampiyonaları geride kaldı. Olimpiyatlar öncesinde olimpik sikletteki sporcularımızın yakından takibini sürdürmek zorundayız. Şöyle bir değerlendirme yaptığımızda sporcuların kilo takibinin yapılması şart. Ayrıca sıklet rekabetini kesinlikle bırakmamamız lazım. Her güreşçi uluslararası şampiyonalarda mindere çıkmalı. Hedef 1 sıklette en az 3 alternatifli kadro kurmak olmalı. Güreşçilerimiz ve rakiplerimiz çok iyi analiz edilmeli. Turnuvalara ve ikili kamplara katılmaya devam etmeliyiz. Ve her türlü eksikliklerimizi tespit ederek Olimpiyatlara tam olarak hazırlanmalıyız”dedi.

Başkanın konuşmasının ardından Grekoromen Milli takım teknik sorumluları ile kurul başkanları Avrupa ve dünya şampiyonalarını değerlendirerek, olimpik sıklet havuzundaki güreşçiler  hakkında tek tek bilgiler verdiler. Madalya alınamayan sıkletlerin analizleri yapıldı. Toplantıda ayrıca olimpik sporcuların teknik ve kondisyon durumları, beslenme, sağlık ve kilo sorunlarıyla psikolojik durumları değerlendirildi. Olimpiyat hazırlıkları ile ilgili öneriler alınarak stratejiler belirlendi.

Toplantının sonunda yurt içi ve yurt dışı kamp ile turnuvaların programlanması yapıldı. Diğer yandan 16 Kasım Cumartesi günü Kadınlar, 17 Kasım Pazar günüde Serbest stilde Olimpik kurul toplantıları gerçekleştirilecek.

CEVAP VER