2019 Formula 1 sezonunun 11. yarışı olan Almanya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın oldu.

2019 Almanya GP öncesinde gerçekleştirilen sıralama turlarında pole pozisyonu savaşını Lewis Hamilton kazandı.

Sıralama turlarının son bölümünde Mercedes ve Red Bull pilotlarının yanı sıra Charles Leclerc, Carlos Sainz, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Sergio Perez ve Romain Grosjean piste çıktı.

Sebastian Vettel’i güç ünitesi sorunu nedeniyle henüz ilk dakikalarda kaybeden Ferrari, son bölümde bu kez Charles Leclerc’in aracında sorun yaşadı ve Monakolu pilot tur atamadan seansa veda etti.

Lewis Hamilton ilk denemesinde 1:11.767 yaptı ve Ferrari sürücülerinin yokluğunda rahat şekilde pole pozisyonunu aldı.

Max Verstappen 0.346 saniye geride ikinci olurken, Valtteri Bottas 0.362 saniye geride üçüncü oldu.

Pierre Gasly nispeten iyi bir seans geçirip 0.413 saniye geride dördüncü olurken, güçlü bir seans geçiren Kimi Raikkonen 0.771 saniye geride beşinci oldu.

Romain Grosjean’ın altıncı olduğu seansta Carlos Sainz yedinci, Sergio Perez sekizinci ve Nico Hulkenberg dokuzuncu oldu.

İlk onu ise tur atamayan Leclerc tamamladı.

İkinci Bölüm – Q2

Sıralama turlarının ikinci bölümünde Red Bull sürücüsü Max Verstappen, güç kaybıyla ilgili bir sorun yüzünden başlangıçta zaman turu kaydedemedi ancak bitime beş dakika kala tekrar piste çıkıp son bölüme kalmayı başardı.

En hızlı isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton olurken, İngiliz sürücünün derecesi 1:12.149 oldu. Charles Leclerc 0.195 saniye geride ikinci olurken, Pierre Gasly 0.236 saniye geride üçüncü ve Verstappen 0.278 saniye geride dördüncü oldu.

Sıralama turlrının ikinci bölümünde Antonio Giovinazzi’nin yanı sıra Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat ve Lance Stroll elendi.

Birinci Bölüm – Q1

Almanya’da gerçekleştirilen sıralama turlarının ilk bölümünde Sebastian Vettel güç ünitesi sorun yaşadı ve seansa tur atamadan veda etti.

Charles Leclerc, takım arkadaşının yokluğunda 1:12.229 yaparak en hızlı isim olurken, Max Verstappen 0.364’le ikinci ve Lewis Hamilton 0.623 saniye geride üçüncü oldu.

Pierre Gasly son zaman turuyla dördüncü olurken, Kimi Raikkonen beşinci ve Valtteri Bottas altıncı oldu.

Sıralama turlarının ilk bölümünde McLaren’dan Lando Norris’le beraber, Toro Rosso’dan Alexander Albon, Williams’tan George Russell ve Robert Kubica ile Vettel ilk bölümde elendiler. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER