2018 Formula 1 sezonunun 18’nci yarışı olan Amerika Grand Prix’sini ikinci sıradan başlayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazanırken, şampiyonluk mücadelesi Meksika’ya taşındı.

Yarışta mükemmel start alan Raikkonen ilk virajda liderliği alırken, arka tarafta çok sayıda temas yaşandı. İlk turda temas yaşayanlar arasında Sebastian Vettel de bulunuyordu.

Vettel yükselmeye başlarken Raikkonen 2 saniye önde liderliğini koruyordu. Max Verstappen ise muhteşem bir startla ön tarafa yükselmeyi başarmıştı.

Hamilton pitten Verstappen’in önünde üçüncü sırada çıkıp Bottas’ı geçti ve hızlı turlarla farkı kapatıp Raikkonen’in hemen arkasına kadar geldi, ancak Raikkonen Hamilton’u pite girene kadar arkasında tutup pit stopta yumuşak lastikleri taktı ve yeni lastiklerle hızlı turlar atmaya başladı.

Verstappen, Bottas’tan önce yaptığı pitinde süper yumuşak lastikleri takarak Bottas’ı geçmeyi başardı ve Raikkonen’in arkasında güçlü performans gösterdi.

Vettel öndeki isimler arasında en son pite giren isim oldu ve yeni yumuşak lastiklerle öndekilerle aradaki farkı kapatmaya başladı.

Hamilton aşınan lastikleriyle zaman kaybedince ikinci kez pite girmek zorunda kaldı ve yumuşak lastiklerle yarışa Vettel’in önünde dördüncü sırada döndü.

Bottas’ı geçen Hamilton, Verstappen ve Raikkonen ile farkı kapattı, Hamilton son turlarda Verstappen’i çok zorlasa da geçmeyi başaramadı ve üçüncü sırada kaldı.

Raikkonen böylece 2013 Avustralya’daki son zaferinden tam 113 yarış sonra galibiyete ulaşırken Verstappen ikinci oldu.

Vettel son turlarda çok zorlayıp Bottas’ı geçmeyi başararak yarışı 4. sırada tamamladı. Bottas beşinci olurken, Renault pilotları Nico Hulkenberg ve Carlos Sainz 6. ve 7. oldular.

Onları Force India’dan Ocon, Haas’tan Kevin Magnussen ve Force India’nın diğer pilotu Sergio Perez takip ettiler. Yarış sonrası yapılan incelemelerin ardından Ocon ve Magnussen yarıştan diskalifiye edildiler ve böylece Perez 8. sıraya, Brendon Hartley 9., Marcus Ericsson ise 10. sıraya yükseldiler.

McLaren’dan Stoffel Vandoorne 14. olurken onu Pierre Gasly, Sergey Sirotkin ve Lance Stroll takip ettiler.

Bu sonuçlarla Hamilton 346 puana yükselirken Vettel dördüncü olarak 276 puana çıktı. Bu da şampiyona mücadelesinin Meksika’ya taşındığı anlamına geliyor.

Takımlar şampiyonasında ise Mercedes 563 puana yükselirken, Ferrari galibiyetle puanını 497’ye çıkarttı. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER