Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyaretini gerçekleştirmek üzere gittiği Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Devlet Başkanlığı Rezidansında gerçekleşen baş başa görüşmenin öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, birer selamlama konuşması yaparak açıklamalarda bulundu.

“SOÇİ’DEN ÇIKACAK AÇIKLAMA İNANIYORUM Kİ BÖLGEYE UMUT OLACAKTIR”

Kısa süre içerisinde Soçi’nin yanı sıra İstanbul ve Tahran’da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile birçok kez bir araya geldiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi, askerî ve ekonomik konularda gerçekleştirdikleri fikir alışverişinin, Türkiye ile Rusya’yı güçlendirecek boyutta olduğunu söyledi. İki ülkenin özellikle bölgesel konulardaki dayanışmasının bölgeye umut verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda sadece bölgemiz değil dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi’de. Soçi’den çıkacak açıklama inanıyorum ki bölgeye de çok daha farklı bir umut olacaktır” ifadelerini kullandı.

RUSYA FEDERASYONU DEVLET BAŞKANI PUTİN: “TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ OLUMLU BİÇİMDE GELİŞİYOR”

Türkiye-Rusya ilişkilerinin olumlu bir biçimde geliştiğine ve iki ülke arasındaki ticaretin yoğun tempoda büyüdüğüne dikkat çeken Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ise, “Görüşeceğimiz çok konu var. Bazıları karmaşık konular, bunları hem gözden geçireceğiz hem de bunların çözüm yollarını arayacağız” sözlerine yer verdi.

Yaptıkları açıklamaların ardından basın mensuplarına görüntü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, yapacakları baş başa görüşmeye geçti.

Görüşmede; Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan da hazır bulundu. Rus heyetinde ise; Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yer aldı.

CEVAP VER