Büyük Britanya Adası etrafında yüzerek bir tur atmayı hedefleyen İngiliz Sporcu Ross Edgley denizde yüz günü geride bıraktı. Bu özel günü kutlayan Red Bull Matadors akrobasi ekibi gökyüzüne “100” yazarak İngiliz sporcuya sürpriz yaptı.

Büyük Britanya Adası etrafında 2 bin deniz mili (3.218 km) boyunca yüzmeyi ve ada etrafında bir tur atmayı planlayan İngiliz sporcu Ross Edgley dayanıklılık sporlarıyla uğraşıyor.

1 Haziran’da İngiltere’nin güney sahilinde bulunan Margate Limanı’ndan yola çıkan Edgley’in amacı bir seferde altı saat boyunca yüzmek ve sadece onunla birlikte seyahat eden destek teknesinde dinlenmek için durmak. Birkaç saat dinlendikten sonra ise yeniden suya atlamak.

İngiltere-Galler-İskoçya rotasında ilerleyen Edgley, 100 günde 1.230 deniz mili mesafe katederek 8 Eylül’de İskoçya’nın kuzey doğu sahilindeki Aberdeenshire’a ulaştı. Hiçbir zaman kıyıya ayak basmadan hedefine varmayı planlayan Edgley, Londra, Tower Bridge’de görevi tamamlamayı umuyor.

RED BULL MATADORS FARKI

Yüzüncü güne özel bir sürpriz hazırlayan ve 100 sayısını gökyüzüne yazan Red Bull Matadors akrobasi ekibi bir de kalp çizerek İngiliz sporcuyu şaşırtmayı başardı.

100 gün boyunca denizde olmanın inanılmaz bir his olduğunu ve kendisini evinde gibi hissettiğini belirten 32 yaşındaki sporcu “Yukarıya bakıp Red Bull Matadors’u 100 yazarken görmek bana büyük destek verdi” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER