2018 Dünya Kupası final maçında Fransa ile Hırvatistan Luzhniki Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Müthiş finalde 6 gol atıldı.

Fransa,Hırvatistan’ı 4-2 mağlup etti ve 1998’den sonra 2. kez Dünya Kupası’nı müzesine götürdü.

Mandzukic kendi kalesine attı

18. dakikada Fransa öne geçti. Griezmann’ın, Hırvatistan kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde ters bir kafa vuruşu yapan Mandzukic, topu kendi ağlarına yolladı: 1-0.

Perisic iyi vurdu

28. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Hırvatistan’ın kazandığı serbest vuruşta Modric’in arka direğe gönderdiği topu Vrsaljko indirdi. Penaltı noktası üzerinde Vida topu bir dokunuşla hemen arkasındaki Perisic’e bıraktı. Perisic, sağ ayağıyla topu düzeltip sol ayağıyla çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

38. dakikada Fransa, Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı ile verilen penaltı ile bir kez daha öne geçti. Griezmann’ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde top Perisic’in eline çarptı. Hakem Pitana VAR’a başvurdu. Kenarda görüntüyü izleyen Pitana penaltı kararını verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Griezmann, meşin yuvarlağı ve kaleci Subasic’i ayrı köşelere gönderdi: 2-1.

Fransa, 59. dakikada Pogba’nın golüyle farkı ikiye çıkardı.

Mbappe tarihe geçti

65’te Mbappe ceza sahası dışından çok güzel bir gol attı. 19 yaşındaki Mbappe, Pele’den sonra Dünya Kupası finalinde gol atan en genç futbolcu oldu.

Fransa’da kaleci Lloris büyük bir hata yaptı ve Mario Mandzukic 69. dakikada skoru 4-2’ye getirdi.
Giroud isabetli şut atamadı

2018 Dünya Kupası’nda tüm maçlarda forma giyen Olivier Giroud, turnuvayı isabetli şut atamadan tamamladı.

Toplam Şut: 13
İsabetli Şut: ❌

(CNN Türk)

CEVAP VER