Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Türk Dünyası müzik sanatına katkı sağlayacak uluslararası düzeydeki etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek çeşitli ülke sanatçılarının birlikte sahne aldığı “Carmina Burana” konseri gerçekleştirdi.

TÜRKSOY, Bilkent Üniversitesi Senfoni Orkestrası işbirliğinde, “Astana Devlet Akademik Filarmoni Oda Korosu”, “Almatı Devlet Filarmoni Çoksesli Korosu” ve Türk Dünyası Opera Yıldızlarının katılımıyla “Carmina Burana” konseri düzenledi.

Bilkent Üniversitesi Odeon sahnesinde 23 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen konserde Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye ve Tataristan’dan (RF) katılan sanatçılar ustalıklarıyla göz doldurdu.

Ankaralı sanatseverlerin klasik müzik konserlerine yeni bir soluk getiren ve Christoph Poppen’in şefliğinde Tataristan’dan (RF) soprano Alfiya Karimova, Azerbaycan’dan tenor İlham Nazarov, Türkiye’den bariton Arda Aktar’ın solistliğinde Kazakistan’ın Astana ve Almatı koro sanatçılarının yer aldığı konserde seyirciler, unutulmaz bir gece yaşadı.

Odeon salonunu dolduran ve konseri büyük beğeniyle dinleyen Ankaralı sanatseverler konser sonunda çeşitli ülkelerden biraraya gelen sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

CEVAP VER