Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonasında, Deniz Selin Ünlüdağ’ın Avrupa Şampiyonu olmasının ardından bugün de kadın kılıç milli takımımız tarihimizde ilk kez Avrupa 3’ncüsü oldu ve bronz madalya kazandı

2 Mart’ta başlayan Sochi’de başlayan ve 11 Mart’a kadar devam edecek olan Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonasında millilerimiz ikinci madalyasına ulaştı. Deniz Selin Ünlüdağ’ın yıldız kadınlar kılıç kategorisinde 95 yıllık tarihimizde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu’nu ülkemize getirmesinin ardından, bugün oynanan takım müsabakalarında da yıldız kadın kılıç milli takımımız İtalya’yı 45-36 yenerek Avrupa 3.’sü oldu ve bu şampiyonada tarihimizin ilk takım şampiyonluğunu kazandı.

Avrupa Şampiyonu Deniz Selin Ünlüdağ’ın dışında, Avrupa 5.’si Nisanur Erbil ve 16.’sı Aylin Çakır’ın yarıştığı milli takımımız, ana tabloda 2. sırada yer aldığı için son 16 turunu maç oynamadan geçti.

Çeyrek finalde Ukrayna’nın rakibi olan kadın kılıç milli takımımız, rakibini 45-30 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde güçlü rakibi Rusya ile eşleşen millilerimiz, başa baş giden mücadeleyi 3 sayı farkla 45-42 kaybetti ve 3.’lük maçında İtalyanların rakibi oldu.

İtalya milli takımını 45-36 mağlup eden kadın kılıç milli takımımız bronz madalyanın sahibi oldu. Millilerimiz, Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonasında tarihimizdeki ilk takım madalyasını da ülkemize kazandırmış oldu.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, 10 yıldır ektikleri tohumların meyvelerini verdiğini belirterek, “Allah’a şükürler olsun ki, emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Ne bize güvenenleri mahcup ettik ne de bizim güvendiklerimiz bizi mahcup etti. Türk eskrimi, çok daha büyük başarılara imza atacaktır” diye konuştu.

Öte yandan, erkek kılıç milli takımımız da Avrupa 6.’lığını elde etti.

Eskrim Silahları Arasındaki Temel Farklar Nelerdir?

CEVAP VER