Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova; Kaide Örgütünün Suriye kolu olan ve uluslararası terör örgütleri listesinde bulunan Nusra Cephesindeki yabancı teröristlerin radikal terör örgütünün yüzde 40’ından fazlasını oluşturduğuna dikkat çekti.

Zaharova bugün düzenlediği basın toplantısında Nusra Cephesinin Şam kırsalı Doğu Guta ve daha başka bölgelerde provokatör saldırılarda bulunduklarını belirtti. Bu saldırılarda sivil yerleşim alanları, hizmet kurumları ve her şeyi gelişigüzel füzelerle hedef aldıklarını ifade eden Zaharavo; bu saldırılar sonucunda aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu yüzlerce masum sivil insanın kurban gittiklerinin altını çizdi.

Zaharavo bir kısım devletlerin tüm bu gerçekleri görmezden gelmelerini eleştirirken, Batılı devletlerin Suriye’de terör örgütleri saflarında yer alan vatandaşlarının geri dönmelerini istemediklerine de işaret etti.

ABD güçlerinin Suriye’de meşru hükümetin izni olmaksızın bulunmaları ve IŞİD’e karşı savaşma bahanelerine ilişkin kuşku ve soru işaretlerine dikkat çeken Zaharavo; tüm bunların iddia edilenin haricinde farklı bir hedef taşıdığının altını çizdi.

Zaharavo ABD güçlerinin bulundukları Tenf Bölgesinin adeta işgal edilmiş sayıldığını, bölgenin IŞİD’ten kaçan azılı teröristlerin de güvenli barınağı haline geldiğine vurgu yaptı.

Öte yandan Zaharavo; Suriyelilerin Soçi’de yapılan Suriye ulusal diyalog kongresi aracılığı ile tüm dünyaya Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne sımsıkı tutundukları mesajını verdiklerini belirtti.

CEVAP VER