Bu yıl 9-25 Şubat’ta Güney Kore’nin PyeongChang kentinde düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’na katılacak milli sporcularımızın isimleri belli oldu. 4 spor dalında toplam 8 sporcumuzla katılacağımız PyeongChang 2018’de, ülkemiz Kayakla Atlama spor dalında Olimpiyat tarihimizde ilk kez temsil edilecek.

Uluslararası Kayak Federasyonu’nun (FIS) bugün duyurduğu isimler ile birlikte netleşen Olimpiyat kadromuz, Alp Disiplininde 2, Kayaklı Koşuda 3, Artistik Buz Pateninde 2 ve Kayakla Atlamada 1 olmak üzere toplam 8 sporcumuzdan oluşuyor.

PyeongChang 2018’de ülkemizi Kayaklı Koşuda Hamza Dursun, Ömer Ayçiçek ve Ayşenur Duman, Alp Disiplininde Serdar Deniz ve Özlem Çarıkçıoğlu, Kayakla Atlama dalında Fatih Arda İpçioğlu ve PyeongChang 2018’e katılma hakkını daha önce 2017 Dünya Şampiyonasında aldıkları sonuç ile garantileyen Artistik Buz Pateni Buz Dansı çiftimiz Alper Uçar ve Alisa Agafonova temsil edecek.

Yaklaşık 5 bin sporcunun katılımının beklendiği PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda müsabakalar Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kuzey Kombine, Luge, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni sporlarında yapılacak.

 

 

CEVAP VER