Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle geçtiğimiz yıl başlattığı ve bu yıl 2. yaşına giren Çocuklar için Sportif Eğitime Destek Projesi için 2 Aralık’ta Gaziantep Talat Özkarslı Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım etkinliği, Proje öğrencilerini milli sporcularımız ile buluşturdu.

Yarısı Suriyeli mülteci çocuklarımız olmak üzere yaklaşık 300 Gaziantep bölgesinden öğrencinin spor kıyafetleri ve malzemelerini aldığı;milli güreşçimiz Fatih Cengiz, milli cimnastikçilerimiz Göksu Üçtaş Şanlı ve Ferhat Arıcan ile tanıştığı ve spor yapma imkanı bulduğu etkinlikte çocuklar son derece mutlu ve keyifli anlar geçirdi.  Çocuklar aynı zamanda milli sporcularımızın spora başlama öyküleri ve başarılı olmak için uyguladıkları çalışmaları da ilk ağızdan dinleme şansı yakaladılar.

Bu yıl daha fazla sayıda çocuğun katılımıyla, 6 spor branşında gerçekleşen eğitimler, geçen yıla kıyasla çok daha büyük bir salonda uygulanıyor. Badminton, basketbol, voleybol, güreş, taekwondo ve karate spor dallarında verilecek eğitimler için gerekli tüm spor kıyafetleri ve malzemelerinin temini, antrenörler ve çevirmenlerin istihdamı TMOK’unçocuklar için sunduğu imkanlar arasında bulunuyor.

Projeyle savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ve ülkemizin kucak açtığı Suriyeli mülteci çocuklar ve bölgede yaşayan Türk çocukların spor yolu ile aralarındaki dostluk ve yardımlaşma bağını güçlendirme, daha sağlıklı olmaları, fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi aralarındaki amaçlanıyor.

Etkinlikte konuşan milli sporcularımız, Çocuklar için Sportif Eğitime Destek Projesi’nin bölgede yaşayan çocuklara fiziksel ve mental açıdan büyük katkılar sunduğunu söyledi:

Fatih Cengiz: “Gaziantep’te böylesine güzel bir projenin yürütüldüğünden kısa zaman öncesine kadar haberim yoktu. Olimpik spor dallarında çocuklara eğitim verilmesi, onların burada yaşıtlarıyla güzel zaman geçirmeleri çok değerli” dedi.

Göksu Üçtaş Şanlı: “Bugün yaklaşık 300 çocuğumuz ile çok güzel anlar yaşadık. Hem Suriyeli çocukların buraya gelmeden önce yaşadıkları travmatik anlar, hem de bölge çocuklarının yaşadığı maddi ve sosyal zorluklar onları olumsuz yönde etkiliyor. Ancak bu proje ile yaşamlarında çok şeyin değişeceğine inanıyorum

Ferhat Arıcan ise “Bu kadar güzel bir projede çocuklarla bir araya gelmekten çok mutlu oldum. TMOK’a ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bu çabalarından dolayı teşekkür etmek gerekiyor. Ben de bu projenin destekçisi olmayı sürdüreceğim” açıklamasında bulundu.

Tanıtım etkinliğinde milli sporcularımızın yanı sıra TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aslan da çocuklarla bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta: “Ülkemiz ve dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmamak, spor yolu ile çocuklara, gençlere katkı sunmak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin önceliklerinden biridir. Bu yıl Projemiz ikinci yaşına girerken bölgedeki çocuklara verdiğimiz katkıları, iki yıl öncesi ile şimdiki arasındaki farkları görmek gurur verici. Suriye’deki kötü anılarını unutmalarına verdiğimiz öncelik, bu yıl ilgi ve yeteneklerine göre bir spor branşına yönlenmelerine evrildi. Katedilen bu yol, Projenin başarısını en net şekilde gösteriyor” dedi.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun yaptığı açıklamada: “Projemizin ilk yılında çocuklarımıza sunduğumuz temel spor becerileri eğitimi, bu yıl farklı spor branşlarına ait eğitimler ile devam ediyor. Onların bir spor dalında ilerlemeleri ve ülkemizle olan bağlarını güçlendirmeleri için gayret göstereceğiz” dedi.

CEVAP VER