Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) atletizm fanları tarafından çekilen yılın en iyi fotoğrafını belirledi.

Yılın fotoğrafını seçmek üzere düzenlenen yarışmada profesyonel fotoğrafçıların yanısıra “Atletizm Fanları” tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar da değerlendirmeye alındı.

Profesyonel kategoride dereceye giren ilk üç fotoğrafçı, sosyal medyada yayınlanan bu fotoğraflar arasından bir değerlendirme yaptı. Atletizm fanları arasından yılın en iyi fotoğrafçısını seçmek için bir araya gelen bu ekibin yaptığı değerlendirme sonucunda Katie Dunlop’un çektiği fotoğraf yılın atletizm fotoğrafı olarak seçildi.

ESKİ ÇEKİÇ ATMA SPORCUSU

Daha önce İskoçya’yı çekiç dalında temsil etmiş bir sporcu olan Katie Dunlop, “Great Edinburgh X-Country” yarışında mücadele eden atlet Callum Hawkins’in ve onu izleyen taraftarların yer aldığı fotoğrafıyla birinciliği elde etti.

Müsabakaların gerçekleştiği Holyrood Park yakınlarında yaşadığını ve her zaman bu yarışı izleme imkanına sahip olduğunu söyleyen Dunlop, sporcuları çok yakından görme ve fotoğraflama şansı bulduğunu söyledi.

ATLETİZMİN EN SAF İFADESİ

Atletizmin tutku, enerji ve kararlılıkla ilgili olduğunu söyleyen IAAF Başkanı Sebastian Coe, Katie Dunlop’un tüm bu nitelikleri taşıyan bir fotoğraf çektiğini, çamur içinde koşan atletleri görüntüleyerek atletizmin en saf ifadesini ve engebeli arazide verilen mücadeleyi en iyi şekilde  yansıttığını söyledi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER