Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye’de ABD tarafından desteklenen teröristlerin, gerilimi azaltma bölgeleri açısından ciddi bir tehlike teşkil ettiklerini belirtti.

Lavrov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında; Suriye’de en büyük tehlikeyi teşkil edenlerin kim olduğuna bakıldığında bunların ABD tarafından desteklenen yabancı uyruklu teröristler olduğunu belirtti. Lavrov, bu yabancı teröristlerin de ABD’nin ‘ılımlı muhalifler’ adı altında desteklediği terör örgütlerin saflarına katıldıklarını kaydetti.

Rusya’nın APEC Zirvesinde ABD ile bulunduğu temaslarda Suriye’nin güneybatısında gerilimi azaltma bölgesinin kurulması meselesini görüştüğüne dikkat çeken Lavrov; Ürdün’ün de katıldığı bu görüşmelerde iddia edildiği gibi Suriye konusunda hedeflerin kesinlikle ele alınmadığının altını çizdi.

ABD Dışişleri Bakanlığının asılsız iddialarla yayınladığı bültene ilişkin soruya cevabında Lavrov; Rusya ve İran güçlerinin, meşru Suriye hükümetinin talebi üzerine ve kanuni bir şekilde Suriye’de bulunduklarına dikkat çekti. Lavrov; ‘Washington koalisyonu’nun ise Suriye hükümeti ve BMGK’nin onayı olmaksızın Suriye’de bulunup gayrı meşru olduklarının altını çizdi.

Rusya’nın çağrısını yaptığı Suriye Ulusal Diyalog Konferansı konusunda ise Lavrov; konferans için yapılan hazırlıkların başarıyla devam ettiğini kaydetti.

CEVAP VER