TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, FOX TV’de yayınlanmakta olan “ŞevkatYerimdar” dizisinde, muhasebe meslek camiasını küçük düşürücü ifadelerin yer almasını kınadı. Arıkan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“FOX TV’de 4 Kasım 2017 Cumartesi günü yayınlanan ŞevkatYerimdardizisinin 24. bölümünde, muhasebe meslek camiasını küçük düşüren ifadelere yer verilmiştir.

28 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez mesleği haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz.

Muhasebe meslek camiası, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı, 108 bin meslek mensubu ve 20 binin üzerinde stajyeri bulunan büyük bir ailedir.

Böyle büyük bir ailenin bu tarz küçük düşürücü ifadelerle anılmasını şiddetle kınıyor, ilgililerin bundan sonra gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.”

CEVAP VER