Alp disiplini kayak yarışmalarında Türkiye tüm madalyaları kazandı

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin yanı sıra İran, Hindistan, Gürcistan ve Fas’tan 35 sporcunun katıldığı yarışmalar sona erdi. Türk Milli Takımı sporcuları kadınlar ve erkeklerde ilk üç sırayı rakip ülkelere kaptırmadı.

Yarışmada erkeklerde Serdar Deniz birinci, Mustafa Topaloğlu ikinci, Kaan Samgül üçüncü oldu. Kadınlarda ise Tayra Tunca birinciliği, Ayşe Durlu ikinciliği, Pelin Lara Tamer de üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Kayak Federasyonu Kars Bölgesi İl Temsilcisi Şinasi Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  “Sarıçam ormanları arasında kristal kar üzerinde sporcularımız kıyasıya mücadele etti. Kayak Federasyonu olarak milli takım sporcularımızın çalışmalarına çok büyük önem veriyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında düzenlediğimiz kamplarla sporcularımızı bu tür yarışmalara hazırladık. Şu anda sporcularımızın performansları yerinde ve iyi dereceler elde ettiler. Her geçen gün çıtayı yükseltiyoruz. Bütün yarışmacılarımıza, teknik heyete, federasyon başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Dereceye giren sporculara, kayak merkezinde hizmet veren bir otelde düzenlenen törenle madalyaları verildi.

CEVAP VER