Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın eşliğinde, sesleriyle gönüllerde taht kurmuş pop müziğin efsane isimleri Asu Maralman, Gülden Karaböcek, Engin Evin, Rana-Selçuk Alagöz ve Kartal Kaan “Ustalarla” konserinde, Başkentlilerle buluştu.
Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından “Ustalara Saygı”, “Ustalara Vefa” adı altında geleneksel hale getirilen konserlerden biri olan “Ustalarla” konserinin bu yılki konukları, 70’li ve 80’li yıllara damga vuran duayen sanatçılar oldu.
Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç, yönetiminde sanatçı Nur Yoldaş’ın sunumu ve solistliğinde salonu dolduran dört kuşak Başkentli, Türk müziğinin efsane sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel parçaları dinleme imkanı buldu.
Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, belediye bürokratları ile yüzlerce Başkentli katıldı.

EFSANELERDEN UNUTULMAZ PARÇALAR
Nostalji rüzgarların estiği konserde sahneye ilk önce müzikallerin aranılan sanatçısı Kartal Kaan çıktı. Ünlü müzikal “Hisseli Harikalar Kumpanyası”nda yer alan parçalar ile “Köyümde şenlik var” gibi genç kuşaklar tarafından da ezbere bilinen şarkılardan oluşan programıyla hem coşan hem de salonu dolduran dinleyicileri coşturan Kaan, 43 yıllık sahne yaşamında böylesine büyük bir orkestra ile şarkı söylemek dileğinin bu gece gerçekleştiğini söyledi.
Ustalarla konserine katılmak üzere yaşadığı Londra’dan gelen Asu Maralman “Olur olur bal gibi olur”, “Sigaramın Dumanı” gibi en sevilen şarkılarını seslendirdi. Genç kuşakların “Ah dede, vah dede sen neymişsin sen” şarkısıyla tanıdığı romantik ve İngilizce şarkılarla bir döneme damga vuran Engin Evin’in “My Way” şarkısına tüm salon eşlik etti.

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ
Türk müziğine “Rana ve Selçuk Alagöz” olarak damga vuran kardeşlerin gecede hem solo hem de birlikte verdikleri konser, büyük beğeni topladı. Sahnede 53 yılı devirdiklerini ifade eden Selçuk Alagöz, 73 farklı dilde eser seslendirdiklerini ifade etti. “Biz sizin şarkılarınızla büyüdük ya da bu şarkıyı siz mi söylüyordunuz gibi…” diyen nesillere şarkı söylemekten büyük keyif aldıklarını ifade eden Selçuk Alagöz’ün, “Ömrümün baharında” adlı şarkısını söylerken arada flüt çalması büyük alkış aldı. Gecede Alagöz kardeşler, “Her şey bitmiştir artık, Dün seni yolda görmüşler, Malabadi Köprüsü” gibi herkes tarafından ezbere bilinen şarkılarını bir ağızdan seslendirdiler.
Konserin sunuculuğunu üstlenen ünlü sanatçı Nur Yoldaş’ında “Çal Çingene ve Sultan-ı yegah” adlı eserlerini seslendirirken, sanatçı arkadaşlarıyla ortak anılarını anlatması, gecenin daha da renklenmesini sağlarken, sahne alan arabesk müziğinin kraliçesi Gülden Karaböcek de, “Dilek Taşı, Sürünüyorum” adlı şarkılarıyla büyük beğeni topladı.
Performanslarından hiçbir şeyin eksilmediğini bir kez daha gözler önüne seren duayen sanatçılar, gecenin sonunda Nevin Gökçek ile birlikte “Eski dostlar” şarkısını seslendirdiler.
Sanatçıları tek tek tebrik ederek çiçek takdim eden Nevin Gökçek, bu özel gece için tüm sanatçılara teşekkür etti.

 

CEVAP VER