Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nin 32. Dönem mezunları, 13 Ekim Cuma günü yapılan törenle diplomalarını aldı. İstanbul Veliefendi Hipodromu Byerley Turk Salonu’nda gerçekleşen törene; TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Genel Sekreter H. Turgut Alakuş ve Genel Sayman M. Ercan Emre katıldı. TJK Asli Üyeleri,  TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın ve Genel Müdür Yardımcıları ile İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir de mezuniyet töreninde yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından mezunları tanıtan film izlendi. TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi. ” Çok değerli misafirler, Atçılık ailemizin en yeni, en genç üyeleri Sevgili aprantiler, Öncelikle hepiniz hoş geldiniz…

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’mizin 32. dönem aprantileri olan sizlerin Mezuniyet Töreninizde Heyecanınıza ortak olmaktan Büyük mutluluk duyuyorum.

Umarım heyecanınız, belki de hepinize aynı anda ulaşma Şansına sahip olduğum bu son fırsatta Vermek istediğim mesajları gerçek anlamda işitmenize ve algılamanıza engel olmaz.
Evet, Sevgili Aprantiler,

Bir jokey;

Davranışları, Meslek ahlakı, kendine bakması, disiplini, çok çalışarak ve

Dünyayı yakından takip ederek Kendini sürekli geliştirmesiyle Topluma örnek bir sporcu, örnek bir birey olmalıdır. Biz size değerli hocalarımız sayesinde Bu doğrultuda bir eğitim vermeye özen gösterdik. Siz de kendinize her zaman doğru hedefler, Doğru öncelikler belirleyin ki, Uzun vadede çok başarılı olmanın yanı sıra Okulunuzun adını taşıyan Ekrem Kurt gibi, Her zaman sevgi ve saygıyla anılan Büyük bir jokey, unutulmaz bir değer olun.

Unutmayın,

Bir jokey sadece yarışta atını kazanmaya teşvik eden Bir pilot değildir.

Aynı zamanda çalıştırdığı atları eğiten, Onları yarışlara hazırlayan bir eğitmendir.
Yarış, uzun bir yolun sonundaki bir hedef, bir neticedir. Ama o hedefe ulaşabilmek için, ekip arkadaşlarınız olan Atlarınızı, öncelikle doğru şekilde eğitip hazırlayarak, Onları hem fiziksel, hem de psikolojik anlamda hazır hale getirmek yine sizlerin en önemli görevidir.

Atlarınızın farklı karakter özelliklerini iyi tanıyın, Onları hissetmeye, varsa sorunların sebebini doğru tahlil etmeye çalışın. Konulara bazen duygusal yaklaşabilen atların ilgililerine duymak istediklerini değil, doğru bildiğinizi, inandığınızı, hissettiğinizi rapor edin. Söylenen her şeyi doğru kabul etmeyip mutlaka kendi süzgecinizden geçirin, sorgulayıcı olun.

Atlarınızın, istenilenleri yapabilmeleri için Önce öğrenmeleri gerektiğini unutmayın. Öğretirken ceza-ödül sistemini yerinde, dozunda ve adil uygulamaya özen gösterin.
Her zaman, altınızdakinin bir makine olmadığını, Çok kuvvetli algıları ve hisleri olan bir canlı, İnsanlardan edindiği iyi ve kötü tecrübeleri, doğasından gelen iç güdüleriyle birleştirerek hareket eden, 500 kiloluk bir çocuk olduğunu hatırlatın kendinize..

Her şeyden önce, sahiplerinin olduğu kadar sizlerin de çocukları gibi olan atlarınızı çok sevin..

Atçılık bir spor olduğu kadar, bir kültür, bir sanattır, Özenilen, kaliteli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam tarzıdır. Bu nedenle mesleğinizin önemini ve kendinizin değerini lütfen iyi bilin.
Ancak 2 yıl boyunca sizlere vermeye çalıştığımız Bu farklı atçılık eğitimi anlayışını mesleğinize yansıtırsanız, Hedefiniz olması gereken Uluslararası başarıyı elde eder, Türk atçılığını çok daha ileri seviyelere taşıyabilirsiniz.
Sevgili aprantiler,

Yeni bir başlangıca adım attığınız bu mutlu günde Her birinizi yürekten kutlar, Kariyerinizde başarılar dilerim. Türkiye Jokey Kulübü olarak, Hocalarınızın, şahsımın ve tüm çalışma arkadaşlarımın İhtiyacınız olduğunda, her zaman Yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.
Çok değerli aileler,

İki yıl boyunca her türlü fedakârlıkta bulunup Evlatlarınızdan uzak kaldınız. Bize güvenerek onları okulumuza emanet ettiniz. Bu anlamda hepinize şükranlarımı sunuyorum. Aprantilerimizin eğitim sürecinde, Onları kendi evlatlarından ayırmayıp büyük emek veren Tüm eğitimcilerimize de sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Hiç kuşkusuz bu yolda en büyük emek ve pay onların..

Sevgili Aprantiler,

Sizler, artık Türkiye’nin en büyük spor kulübünün birer sporcususunuz…

Her birinize başarılarla dolu, sağlıklı, Uzun bir ömür ve spor kariyeri diliyorum, Allah yolunuzu açık etsin.

Daha sonra Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdiresi Zeynep Haldan Postalcı da davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

Son olarak Dönem Birincisi Serkan Yıldız mezunlar adına bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi 1. Sınıf öğrencileri misafirlere Zeybek (üstte), 2. Sınıf öğrencileri ise Vals gösterisi sundu.

Duayen jokey Mümin Çılgın, İsa Akyavuz ve İsmail Çizik’e diplomalarını verdi

2018 Ocak ayında sertifikalarını aldıktan sonra at binmeye başlayacak 25 aprantinin isimleri şöyle;

 

CEVAP VER