İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, TOTAL ile varılan anlaşmanın ABD ve ambargoların hezimeti olduğunu söyledi.

İran’ın ilerlemesini isteyen herkesin bu anlaşmadan dolayı mutluluk duyması gerektiğini ifade eden Cihangiri, anlaşmanın İran’ın ilerlemesi için atılmış bir adım olduğunu söyledi.

İslam İnkılabı Rehberinin, “Petrol ve Gaz alanında 200 milyar dolar yatırım yapılmalı’’ yönündeki sözlerini hatırlatan Cihangiri, “TOTAL ile anlaşmanın bedeli 5 milyar dolardır ve 195 milyar dolar yatırım yapılmalı’’ dedi.

ABD’nin İran petrol sanayinde 20 milyon dolardan fazla yatırım yapamaz ve yatırım yapanlara yaptırım uygulanır yönündeki kararını hatırlatan Cihangiri, “Bu anlaşma ABD’nin ve İran’a doğru sermaye gidişini engelleyen ambargoların hezimetidir’’ dedi.

İran ekonomisinin gelişmesi ve her sene gençlere bir milyon istihdam yaratması gerektiğini ifade eden Cihangiri, ekonominin yüksek gelişme hızına ve hatta iki rakamlı gelişme hızına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

CEVAP VER