Solo kaçışla etap galibiyetine gittiği sırada son kilometrelerde kramp ağrıları yaşayan Direct Energie bisikletçisi, buna karşın Fransa’ya ikinci etap zaferini getirdi.

Tour de France’ın zirve finişine sahne olan 8. etabını Direct Energie’nin Fransız bisikletçisi Lilian Calmejane kazandı.

İlk bölümleri pelotonun oldukça dağınık görüntüsüyle geçilen yarışta kaçış grubunun oluşumu neredeyse etabın ortalarını buldu. Oldukça geniş katılımlı kaçış grubu içinde Greg van Avermaet, Warren Barguil gibi önemli isimler de yer almasına karşın, Côte de la Combe de Laisia-Les Molunes tırmanışına geçildiğinde birçok bisikletçi geri düşerek peloton tarafından yakalandı.

Bitime 18 kilometre kala solo atağını gerçekleştiren Calmejane’ı önce BMC’nin İrlandalı ismi Nicholas Roche, ardından Lotto NL-Jumbo’dan Robert Gesink yakalamaya çalıştı. Fakat 25 yaşındaki bisikletçi, son 5 kilometresinde kramp ağrılarıyla boğuşmasına karşın kariyerinde ilk kez katıldığı Tour de France’ta etap galibiyetine ulaşmayı başardı.

Geride kalan 8 etapta Arnaud Demare’dan sonra Fransa’ya ikinci kez etap galibiyeti sevinci yaşatan Calmejane, ayrıca zirve kapılarından topladığı puanlarla tırmanış mayosunun da yeni sahibi oldu.

Etabı Robert Gesink ikinci sırada tamamlarken, Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) üçüncü, Nicholas Roche ise dördüncü tamamladı. Ana grup Calmejane’dan 1 dakika 20 saniye sonra finişe gelirken, etap sonu itibariyle genel klasman yarışında bir değişiklik olmadı ve Team Sky’ın Britanyalı lideri Chris Froome sarı mayosunu korudu.

Geçtiğimiz gün yeşil mayosunu Marcel Kittel’e kaptıran Arnaud Demare içinse işler hiç de istediği gibi gitmedi. Etabın başından itibaren geriye düşen Demare’ın ana grupla arasındaki zaman farkı bir ara yarım saate kadar çıktı. Fransız sporcunun etap sonunda yarıştan çekilmesi kadar, oluşan zaman farkı sebebiyle diskalifiye edilme ihtimali de bulunuyor.

Tour de France’da yarın Nantua ile Chambéry arasındaki 9. Etap geçilecek. (Eurosport)

CEVAP VER