Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları Konseyi 36.Toplantısı 29 Haziran 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız’ın başkanlık edeceği toplantıya KEİ üyesi ülkelerin Bakan ve Heyet Başkanlarının yanısıra, KEİ Bağlı Kuruluşları ile Gözlemci ve Sektörel Diyalog Ortağı ülke ve kuruluşların temsilcileri iştirak edecek.

Toplantı sırasında, bölgedeki son gelişmelerin yanısıra, KEİ’nin güncel sorunlara daha iyi yanıt verecek şekilde güçlendirilmesine ilişkin konular hakkında görüş alış verişinde bulunulacak. Bakanlar Toplantısının sonunda, ülkemiz ile Ukrayna arasında KEİ Dönem Başkanlığı devir-teslim töreni yapılacak.

Bilindiği üzere Türkiye, 2017’nin ilk yarısında KEİ Dönem Başkanlığını üstlendi ve “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Ortaklığın Güçlendirilmesi” temasını işledi. 22 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen KEİ’nin 25.Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’nin yanısıra, KEİ Ekonomi Bakanları Toplantısı (İstanbul, 11 Mayıs) ve KEİ Tarım Bakanları Toplantısı (İstanbul, 16-17 Mayıs) Türk Dönem Başkanlığı Takviminin önemli etkinlikleri arasında yer aldı.

CEVAP VER