Dünyanın dört bir yanından ünlü yarış atları ve jokeyleri bir araya getiren, tarihin en eski ve en prestijli yarış festivallerinden olan Royal Ascot bu yıl 20-24 Haziran günleri arasında gerçekleştirildi.

1’NCİ GÜN

(LADY AURELIA)

Festivalin başladığı 20 Haziran Salı günü açılışı favori olarak katıldığı G1 Queen Anne Stakes’i jokey William Buick ile kazanan Godolphin Ekürisi’nin safkanı RIBCHESTER (Iffraaj – Mujarah / Marju) yaparken, aynı gün en önemli sprint yarışlarından G1 King’s Stand Stakes’i Amerika’dan gelen ve yaşça büyük rakipleri yanında çok etkileyici bir performans ortaya koyan 3 yaşındaki dişi tay LADY AURELIA (Scat Daddy – D’Wildcat Speed / Forest Wildcat) jokey John Velazquez ile kazandı.

(BARNEY ROY)

4’ü G1 olmak üzere üst üste 7 koşu birden kazanan Churchill ise 3 yaşlı başarılı tayları bir araya getiren ve Godolphin’in BARNEY ROY (Excelebration – Alina / Galileo) isimli safkanının galibiyete uzandığı G1 St James’ Palace Stakes’te 4. olarak galibiyet serisini yitirdi.

G1 Queen Anne Stakes’i izlemek için tıklayınız:

G1 King’s Stand Stakes’i izlemek için tıklayınız:

G1 St James’ Palace Stakes’i izlemek için tıklayınız:

2’NCİ GÜN

(HIGHLAND REEL)

Festivalin ikinci gününde en önemli yarış olan G1 Prince of Wales’s Stakes’te dünyanın birçok farklı kıtasında G1 koşular kazanan ünlü Coolmore Ekürisi’nin safkanı HIGHLAND REEL (Galileo – Hveger / Danehill) jokeyi Ryan Moore ile galibiyete uzanıp kariyerindeki önemli zaferlere bir yenisini daha ekledi.

2 yaşlı dişi İngiliz taylarının katıldığı G2 Queen Mary Stakes’i Clive Cox’un antrene ettiği HEARTACHE (Kyllachy – Place In My Heart / Compton Place) kazanıp 2’de 2 yaparken, 4 ve yukarı yaşlı kısrakların start aldığı G2 Duke of Cambridge Stakes’te ise Al Shaqab Racing’in kısrağı QEMAH (Danehill Dancer – Kartica / Rainbow Quest) jokey Gregory Benoist idaresinde son sözü söyledi.

G2 Queen Mary Stakes’i izlemek için tıklayınız:

G2 Duke of Cambridge Stakes’i izlemek için tıklayınız:

G1 Prince of Wales’s Stakes’i izlemek için tıklayınız:

3’NCÜ GÜN

(BIG ORANGE)

Perşembe gününün en uzun mesafeli ve tek Grup 1 yarışı Ascot Gold Cup’ta son metreler adeta nefesleri kesti. Büyük favori olarak koşuya katılan Order of St George’a son metrelere kadar direnen BIG ORANGE (Duke of Marmalade – Miss Brown To You / Fasliyev) jokey James Doyle idaresinde 4000 metrelik bu önemli koşuda zafere uzanmayı başardı.

2 yaşlı İngiliz taylarının katıldığı G2 Norfolk Stakes’i Aidan O’Brien’ın antrene ettiği SIOUX NATION (Scat Daddy – Dream The Blues / Oasis Dream) jokey Ryan Moore ile rakiplerinden önce tamamlarken, 3 yaşlı dişi taylara mahsus G2 Ribblesdale Stakes’i John Gosden’in antrenesindeki CORONET (Dubawi – Approach / Darshaan) jokey Olivier Peslier idaresinde son metrelerdeki güçlü ataklarıyla kazanmayı başardı.

G1 Ascot Gold Cup’ı izlemek için tıklayınız:

G2 Norfolk Stakes’i izlemek için tıklayınız:

G2 Ribblesdale Stakes’i izlemek için tıklayınız:

4’NCÜ GÜN

(CARAVAGGIO)

Ülkemizden de üzerine müşterek bahis kabul edilen ve TJK TV ile TAY TV ekranlarından yayınlanan festivalin dördüncü gününde 2 Grup 1 koşu düzenlendi.

3 yaşlı tayların 1200 metre çim pistteki sürat yarışı olan G1 Commonwealth Cup’ı Coolmore Ekürisi’nin en başarılı safkanlarından olan CARAVAGGIO  (Scat Daddy – Mekko Hokte / Holy Bull) jokey Ryan Moore idaresinde, Godolphin ekürileri Harry Angel ile Blue Point’in önünde kazanırken 6’da 6 yaptı ve geçilmezliğini sürdürdü.

(WINTER)

3 yaşlı dişi taylara mahsus G1 Coronation Stakes’i ise İngiltere ve İrlanda’da bu yıl 1000 Guineas’leri kazanıp bir anda yıldızı parlayan WINTER (Galileo – Laddies Poker Two / Choisir) jokey Ryan Moore idaresinde galibiyete uzanıp üst üste 3. Grup 1 birinciliğine ulaşmış oldu.

G1 Commonwealth Cup’ı izlemek için tıklayınız:

G1 Coronation Stakes’i izlemek için tıklayınız:

5’NCİ GÜN

(THE TIN MAN)

2017 yılı Royal Ascot festivalinin kapanışı ise Cumartesi günü yapıldı ve G1 Diamond Jubilee Stakes ve G2 Hardwicke Stakes günün önemli koşularıyldı. 1200 metre çim pistteki sprint yarışı G1 Diamond Jubilee Stakes’i 5 yaşındaki THE TIN MAN (Equiano – Persario / Bishop of Cashel) jokey Tom Queally ile kazanırken, G2 Hardwicke Stakes’i ise 2 gün önce G1 Prince of Wales’s Stakes’i kazanan Highland Reel’in ekürisi ve ahırdaşı olan IVAHO (Galileo – Hveger / Danehill) jokey Seamie Heffernan ile kazanmayı başardı.

G1 Diamond Jubilee Stakes’i izlemek için tıklayınız:

G2 Hardwicke Stakes’i izlemek için tıklayınız:

CEVAP VER