Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği geleneksel iftar yemeği, 19 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleşti.

Dr. İsmail Safi’nin başkanlığını yürüttüğü dernek düzenlediği iftar yemeği ile 7 Avrasya ülkesinin protokol temsilcilerini bir araya getirdi. Kartallar Holding’in Çankaya Söğütözü’ndeki yönetim merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, TÜRKSOY Genel Sekreteri, Büyükelçi Düsen Kaseinov’a, Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi hususunda yapmış olduğu çalışmalardan dolayı bir teşekkür plaketi sunuldu.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından takdim edilen plaketinin kendisi için oldukça büyün anlam taşıdığını ifade eden Kaseinov, Türk dünyası ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunan dernek üyelerine teşekkür etti.

Avrasya’nın tarihte olduğu gibi bugünde çok büyük bir jeopolitik ve jeostratejik öneme sahip olduğunu belirten Dr. İsmail Safi ise, tarihsel, toplumsal, kültürel ve coğrafi olarak Avrasya’nın tam merkezinde yer alan Türkiye’nin bu coğrafyadan gelen yeni gelişmelerin dışında kalmaması gerektiğini belirterek, “Avrasya Derneği olarak, bu konularda stratejiler geliştirmeye, fikirler üretmeye ve projeler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

CEVAP VER