Seyahat sitesi momondo.com.tr’nin araştırması Türklerin tatildeki davranışlarını mercek altına aldı. Sonuçlara göre en çok gittiğimiz ülkelerin vatandaşlarıyla sohbet etmekten keyif alıyoruz. Diğer yandan farklı ülkelerden gelen turistlerle tanışmaktansa yalnız başına gezmek isteyen ya da kendi ülkesinin vatandaşlarıyla vakit geçirmeyi tercih edenler de var. Araştırmanın diğer sonuçları şöyle:

EN ÇOK YEREL HALKLA KONUŞMAKTAN HOŞLANIYORUZ

Türklerin yüzde 58’i seyahat ettiği ülkenin vatandaşlarıyla iletişim kurmak istiyor. Yerel halkla konuşmak söz konusu olduğunda kadınlar (%59) erkeklerden (%53) bir adım önde. 56-65 yaş grubundakiler incelendiğinde ise bu oran yüzde 69’a kadar yükseliyor. Yaş dağılımında ikinci sırada 36-55 yaşları arasındakiler yer alıyor. Yaş azaldıkça, yabancılarla konuşma isteği de azalıyor.

YABANCILARDANSA TÜRKLERİ TERCİH EDİYORUZ

Listenin ikinci sırasında gittikleri ülkelerde kendi ülkesinden gelen turistlerle iletişim kurmak isteyenler yer alıyor. Türklerin yüzde 47’si, yurtdışındayken Türk turistlerle vakit geçirmek istiyor. Kendi ülkesinin vatandaşları ile tanışmak isteyenler arasında yine 56-65 yaş grubu yüzde 54’le listenin başında yer alıyor. 18-22 yaş grubunda bu oran yüzde 33’e düşüyor. Üçüncü sırada ise ziyaret ettikleri ülkede farklı ülkelerden gelen turistlerle tanışmayı isteyenler var. Türklerin yüzde 43’ü farklı milletlerden insanlarla tanışmak istiyor. Tatilde yeni insanlarla sohbet etmek yerine, kimse ile tanışmadan kafasını dinlemek isteyen Türklerin oranı ise yüzde 16.

TÜRKÇE KONUŞULDUĞUNU DUYDUĞUMUZDA TANIŞMAK İSTİYORUZ

Araştırmaya katılan Türklerin %35’i, seyahat ettiği ülkelerde kendi dilini konuşan insanlara rastladıklarında iletişim kurup tanışmak istediğini söylüyor. Bu oran ile dünyada tatilde kendi ülkesinden insanlarla bir araya gelmeyi en çok tercih eden dördüncü ülke konumundayız. Listenin başında ise yüze 40’la Çin yer alıyor. Çin’i ise yüzde 38’le İspanya ve yüzde 37’yle Romanya ve Brezilya takip ediyor. Kendi dilini konuşan insanlarla vakit geçirmeyi en az tercih eden ülke yüzde 13’le Polonya. Tatilde kendi vatandaşlarına rastlayıp, fark edilmemek için başka bir dil konuşmaya başlayan Türklerin oranı ise yüzde 5.

CEVAP VER