Ankara Devlet Tiyatrosu, “7. Girne Kültür Sanat Günleri” kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidiyor.

Girne Belediyesi’nin bu yıl ‘Aydınlık gelecek için sanat’ sloganıyla Haziran ve Eylül ayları arasında KKTC’nin Girne şehrinde gerçekleştireceği etkinliğe Ankara Devlet Tiyatrosu, eleştirmenlerce Türk tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımlanan Orhan Asena’nın yazdığı ve Devlet Tiyatroları Başrejisörü Sinan Pekinton’un yönettiği “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” adlı oyunla katılacak.

Asena’nın Taht ve Baht Dörtlemesi adını verdiği dört oyunun üçüncüsü olan “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından 20 Haziran Salı günü Girne Amfitiyatro’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Geçtiğimiz sezon Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından, 34 yıl aradan sonra Akün Sahnesinde prömiyeri gerçekleştirilen ve Hürrem’in son zamanlarını ve pişmanlığını ele alan oyunun kısaca özeti şöyle;

“Hürrem Sultan’ın entrikaları sonucunda Şehzade Mustafa boğdurulmuştur. Ancak, tahtın kendi çocukları olan Şehzade Bayezid ile Şehzade Selim’den birine kalacağını düşünen Hürrem, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve daha Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremez. İki şehzade arasındaki sürtüşmeler, atak ve fevri davranan Şehzade Bayezid’in zor durumda kalmasına sebep olacak kararlar almasına yol açar. Hatalı kararlı sonucunda kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan’ın ölümüyle yalnızlaşır. Artık her şey kanuni Sultan Süleyman’ın kararına kalmıştır.”

CEVAP VER