Amerika’nın I. Dünya Savaşı’na girmesinin 100’ncü yılı anısına bir dizi hava gösterisi yapmak için ABD turuna çıkan Patrouille de France akrobasi ekibinin trans-Atlantik geçişine destek veren Daher, bu tarihi uçuşa ilişkin bir video yayınladı.

Avrupa’dan Kuzey Amerika’ya gerçekleştirilen çok duraklı seyahat için Fransız Hava Kuvvetleri akrobasi takımına ait 10 Alfa Jet ve iki destek uçağının önünde, turboprop uçaklarının en yeni sürümü olan TBM 930 ile uçuşa katılan Daher, bu uçuşla ilgili 3 dakikalık bir video yayınladı.

UÇUŞ VİDEOSU İZLE

PATROUILLE de FRANCE LİDERİNE BİLGİ AKTARDI

Uçuş esnasında, Daher Baş Test Pilotu Stéphane Jacques, TBM 930 uçağının aviyonik paketinin bir parçası olarak sunulan Garmin GSR 56 uydu ses ve veri telsizini kullanarak Patrouille de France’ın lideri Yarbay Gauthier Dewas’a havadaki meteorolojik ve genel koşullar hakkında gerçek zamanlı bilgi verdi.

Birinci Dünya Savaşı’na girmesinin 100. yıldönümü nedeniyle ABD hükümeti tarafından davet edilen Patrouille de France, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında New York’da dâhil olmak üzere bir uçtan bir uca ABD’yi dolaşarak gösterilere katılmıştı.

CEVAP VER