“Dünya İnsanı Yetiştirme” vizyonuyla kurulan ve her yıl olduğu gibi bu yılda mezunlarına dünya üniversitelerinden kabuller aldıran Tarabya İngiliz Okulları, artık geleneksel hale gelen görkemli mezuniyet törenlerini bu yıl Murat Boz’un konseri ile gerçekleştirdi. The Grand Tarabya Hotel’de gerçekleşen geceye çocuklarının mezuniyetini izlemek isteyen cemiyet ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Murat Boz’un sahne almasının öncesinde gerçekleşen mezuniyet törenin açılış konuşması TBS Genel Müdürü Janet Williams-İpek tarafından gerçekleştirildi. Tüm mezunlarına dair gururunu ve mutluluğunu paylaşan Williams-İpek sözlerine şöyle devam etti; “Bu yıl TBS, uluslararası standartlar, örnek eğitim yönetimi ve öğretim yöntemlerine sahip olmasının sayesinde İngiltere merkezli Akademik Birlik Konseyi tarafından Avrupa “Eğitimde Mükemmeliyet” kategorisinde prestijli Sokrates Ödülüne layık görülmüştür. Ödül töreni gelecek ay gerçekleşecek olup, sizin adınıza bu ödülü kabul etmek için İsviçre’ye gideceğiz. TBS’e olan inanç ve bağlılığınız için içtenlikle teşekkür ederim. Bu ödül sizin sayenizde mümkün olmuştur.

 

Konuşmasını tamamlayan Janet Williams İpek’in ardından Tarabya İngiliz Okulları kurucusu Sn. Mehmet Gültekin kürsüye çıktı. Gecenin konuşmasını yapan Sayın Gültekin’in konuşmasında şu cümleleri ön plana çıktı; ‘Türk öğrencilerin, yurt dışında üniversite başvurusu yaptıklarında karşılaştıkları, en büyük sıkıntılardan biri, diploma denkliğiydi.

Aynı zamanda, ülkemize gelen yabancı aileler de, çocuklarının eğitimini, sadece uluslararası okullarla sınırlandırmak istemiyor, çocuklarının Türk okullarında da okuyup, Türkçe de öğrenmelerini, ve Türk kültürünü de yakından tanımasını istiyordu.

Fakat, diplomanın yurt dışında akreditasyon ve denklik sıkıntısıyla karşılaşması, bu beklentiyi zora sokuyordu. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak kurulan Tarabya İngiliz Okulları, dünya insanı yetiştirme vizyonu, uluslararası standartlardaki eğitim sistemiyle; her alanda başarılı, kendine güvenen öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Tarabya İngiliz Okulları butik bir okuldur, ancak 27 milletten öğrencileri ve öğretmenleriyle aslında kocaman bir dünyadır.’ İşte bu nedenle Tarabya İngiliz Okulları, öğrencilerine uluslararası bir eğitim sunmakla kalmaz, onlara, farklı kültürleri tanıma, ve farklı milletlerden insanlarla arkadaşlık kurma imkanı da sağlar.”

İki yılı aşkın bir süredir Rehber Köpekler Derneğine desteğini sürdüren Tarabya İngiliz Okulları öğrencileri bu yıl da derneğe kaynak sağlanması ve görme engelli kişiler için daha fazla rehber köpek yetiştirilmesine kaynak sağlamak için yıl boyunca projelere imza attılar. Proje kapsamında öğrencilerin yıl içerisinde gerçekleştirdikleri kermeslerde topladıkları toplam 15.000 TL tutarındaki temsili çek öğrenci konseyi başkanları Aldin Muhic ve Shahenaz Alotaishan tarafından derneğin başkanı Nurdeniz Tuncer İngiltere Büyükelçisi Richard Moore’un eşi Maggie Moore’a teslim edildi.

3 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen mezuniyet organizasyonunda ile dünyanın seçkin üniversitelerine kabul alan mezunlara diplomalarını vermek üzere sahneye (British Chamber of Commerce Turkey) yönetim kurulu başkanı Sn. Chris Gaunt daha sonra sahneye davet edildi. Konuşmasında Türkiye’nin eğitimde yükselen değerinin kanıtı olarak gösterdiği mezunlarımızı tek tek kutladı.

Tüm konukların en son olarak merakla beklediği gecenin en eğlenceli anına geçildi. Türkiye’nin en önemli pop starlarından biri olan Murat Boz kendisi için özel olarak hazırlanan sahneye çıktı. Tüm konukların büyük keyif aldığı bir konser veren Murat Boz sahneden yeniden tüm öğrencileri kutladı, başarılarının devamını diledi.

 

CEVAP VER