Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’in Kınık ilçesi Taksi Meydanı’nda düzenlenen mitingde, meydanlarda coşku ve heyecan olduğunu söyledi.

Kınıklı vatandaşları hasret ve muhabbetle selamladığını ifade eden Yıldırım, “Kınık kararlı ve şafak sayıyor, ülkenin aydınlık yarınları için milletle buluşuyoruz.” diye konuştu.

Sadece Cenab-ı Hak önünde eğildiklerini, başka hiçbir kuvvetin önünde eğilmeyeceklerini vurgulayan Yıldırım, yeni anayasayla 2 başlılığın sona ereceğini ve ülkede başbakan-cumhurbaşkanı kavgası olmayacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun radyo programındaki konuşmasını hatırlatan Yıldırım, mitinge katılanların “vur vur inlesin Kılıçdaroğlu dinlesin” sloganları üzerine, “Dinlese ne olur dinlemese ne olur biz işimize bakalım.” diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu radyo programında ‘bu sistem değişirse evet oyu çıkarsa başbakan bir partiden cumhurbaşkanı başka partiden olunca ne olacak’ diyor. Ne kadar güzel söylemiş değil mi… Aslında bizim anlatmaya çalıştığımızı Allah söyletmiş. Biz diyoruz ki şimdiki sistemde cumhurbaşkanı var, başbakan var. Bu sistem geçmişte sorun çıkardı. Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer anayasa kitaplarını birbirlerine fırlattılar, hakaret ettiler. Türkiye yerle bir oldu.  O gün bugün onların sebep olduğu krizden dolayı tam 172 milyar dolar para ödüyoruz, borç ödüyoruz. Bize bıraktıkları mirası daha yeni bitirdik. ”

“GÜZEL HİZMET EDERSE DEVAM EDECEK AMA 2 SEFERDEN FAZLA YOK”

Yıldırım, 172 milyar doların 638 milyar lira ettiğini, bununla da kabataslak 315 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılabileceğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Bu değişiklikte başbakan ve cumhurbaşkanı anlaşamazsa ne olacak?” diye sorduğunu hatırlatan Yıldırım, “Garibim belli ki değişiklikten haberi yok. Değişiklik de onun dediği bu problemi çözmek için yapılıyor. Bu sistemde başbakan, cumhurbaşkanlığı birleştiriliyor. Tek cumhurbaşkanı oluyor ve onun yardımcısı oluyor ayrıca başbakanlık olmuyor. Siz sandıkta cumhurbaşkanını, başkan yardımcılarını, bakanlarını seçiyorsunuz. Meclise bırakmıyorsunuz, doğrudan ülkeyi kim yönetecekse ona karar veriyorsunuz. Sistemin güzelliği burada. 5 yıl boyunca seçeceksiniz. Güzel hizmet ederse devam edecek ama 2 seferden fazla yok.” şeklinde konuştu.

“BİLMEDİKLERİ İÇİN KONUŞUYORLAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Biz aslında Binali bey için çalışıyoruz, Binali beyin başbakanlığı gitmesin diye çalışıyoruz” dediğini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Ya sen Binali’yi ne yapacaksın. Bu ülke kazanacaksa bin Ali de bir Ali de feda olsun. Sen bırak da biraz memleket için çalış. 7 seçim kaybetmişsin, hala tek adamsın. Bir de tek adam dersi veriyorsun. ‘Efendim tek adam gelecekmiş.’ Kardeşim 2 tane adam olur mu tabii ki tek adam olacak. Bir gemide 2 kaptan olmayacak. Çift başlılık ortadan kalkacak. Bunlar bilmedikleri için konuşuyorlar. Tamam, gemide bir kaptan var, 2 kaptan var, 3 kaptan var ama hepsinin başında süvari var. O hepsine görev verir, talimat verir. Uçakta 2 koltuk var, bir solda bir sağda. Soldaki baş pilottur, yandaki de onun yardımcısıdır. Benim 5 tane yardımcım var. Cumhurbaşkanlığı olarak seçildiğinde yardımcıları, bakanları olacak. İhtiyacı olan herkes yanında çalışacak. Bu kadar açık net, şüphe götürmeyen olayda bile milletin kafasını karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparsanız yapın bu millet kararını verdi 16 Nisan’da önce memleket, önce millet, kararımız ‘evet’ dedi.”

Dünyada bir ekonomik kriz olduğunu, bundan Türkiye’nin de nasibini aldığını belirten Yıldırım, kasım ayında bu kriz başlayınca “Biz bu krizin üstesinden geleceğiz, hiçbir şekilde endişe etmeyin” dediklerini ve tedbirleri aldıklarını anlattı.

İşlerini sağlama aldıklarını, şu anda borsanın Türkiye’de son 25 ayın en yüksek düzeyine ulaştığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Son 2 ayda 1 milyar doların üzerinde net kaynak girdi. Bu iş nasıl oldu, istikrarla, güvenle, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşlarıyla olur. Millete kriz hikayeleri anlattılar, korku pompaladılar ama hiçbiri işe yaramadı. Türkiye’nin en büyük istihdam seferberliğini başlattık. 2 milyon kardeşimize 2017 yılı içerisinde iş, ekmek kapısı bulacağız. Bunun için kolları sıvadık. Daha 2 ay içerisinde, Ocak ve Şubatta 232 bin vatandaşımız iş güç sahibi oldu. İnşallah yıl içerisinde her tarafta iş alanları açılacak, yatırım artacak. Cazibe merkezleri programlarını ilan ettiğimiz Doğu ve Güneydoğu’daki illerimizde yatırımlar birbiri arkasından gelecek ve oradaki vatandaşlarımız artık buralara göç etmeyecek. Hayatını orada kazanacak, geleceğini orada arayacak. İşte amacımız Türkiye’nin doğusu ile batısını, kuzeyi ile güneyini hep bir etmek. Ülkeyi bölünmüş yollarla böldük hayatları kurtardık, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz.”

Başbakan Yıldırım, birilerinin yaptıkları dünyanın en büyük havalimanına, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, Osmangazi Köprüsü’ne ‘hayır’ dediğini, denizin altından trenleri geçirdiklerini, Marmaray’ı yaptıklarını, ona da ‘hayır’ dendiğini ifade ederek,  şunları söyledi:

“Avrasya Tüneli’ni yapıyoruz, ona da ‘hayır’ diyorlar. Konak Tüneli’ni yaptık, ona da ‘hayır’ dediler. Ama bitince en önce onlar geçtiler. Bunların huyu böyle, ‘hayır’, ‘hayır’, bittikten sonra bakarsın kimseye sıra vermezler. Güzel şeyler ‘evet’ demekle başlar, hayırdan ‘hayır’ gelmez, hayır soğuktur. Evlenirken ne diyorsunuz, ‘evet’, hadi yemeğe gidelim, hadi gezmeye gidelim deyince ne diyorsunuz? Güzel işler hep ‘evet’le başlar. Onun için 16 Nisan memleketimiz için aydınlık yarınların başlayacağı gündür. 18 Mart’ta Çanakkale’de ecdadımızın yedi düvele mum tutturduğu ‘Çanakkale geçilemez, geçilmez’ dediği o boğaza dünyanın en uzun köprüsünün temelini atıyoruz. İşte hizmet, işte millet. Şehir hastanelerini bir bir tamamladık.”

İzmir’in ilklerin, mert, yiğit, çatal yürekli efelerin şehri olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, vatan savunması için ilk kurşunun burada atıldığını, Kurtuluş Savaşı’nın burada zaferle noktalandığını, ilk iktisat kongresinin İzmir’de toplandığı ve Türkiye’nin ekonomisinin kararlarının alındığını, çok partili hayatın başlangıcı olan Adnan Menderes’in Demokrat Partisi’nin İzmir’de kurulduğunu anımsattı.

“İzmir demokrasinin, geleceğin merkezidir” diyen Yıldırım, ilk uluslararası fuarın burada açıldığını, ilk futbol maçının burada yapıldığını, Türkiye kupasını alan ilk Anadolu takımı olan Altay’ın İzmir’in takımı olduğunu hatırlatarak, “İzmir’in ilkleri saymakla bitmez. Evelallah İzmir 16 Nisan’da bir ilki daha başaracak, sandıkları ‘evet’ oylarıyla dolduracak. Farkını bütün Türkiye’ye gösterecek. Memleketime, şehrime, İzmir’e güveniyorum. İzmir her zaman yüzümüzü güldürdü, mahcup etmedi, inşallah bu referanduma da İzmirli kardeşlerim gereğini yapacak.” değerlendirmesinde bulundu.

“ANAYASA ARTIK TÜRKİYE’YE KAFİ GELMİYOR”

Başbakan Yıldırım, anayasanın artık Türkiye’ye kafi gelmediğini, bu elbisenin bu bedene uymadığını belirterek, gençliğin yeni anayasa istediğini kaydetti.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Yıldırım, kadınların toplumun çimentosu olduğunu vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sevgili hanımefendiler, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız meydanlara davet ettiğinde bu alçak FETÖ örgütüne karşı ülkeyi savunmak, demokrasiyi kurtarmak, ay yıldızlı bayrağı göklerden indirmemek için meydanlara ilk koşan sizlerdiniz. O gün meydanlardaki bütün insanların yarısı kadınlardan oluştu. Onun için sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlere çok güveniyoruz. 16 Nisan sizin zaferiniz olacak. Gençlerimizi ihmal etmiyoruz. Gençlerimiz, bu anayasa değişikliği en önemli imkanı size getiriyor. 18-25 yaş arasında 8 milyon genç kardeşimize siyasetin kapılarını açıyor. Ana muhalefet buna neden karşı çıkar anlamıyorum. Gençlerin siyasete girmesini kıskanıyor musunuz? Gençler siyasete gelecek, rekabet artacak siyasete hareket gelecek.”

Yıldırım, Kınık Taksi Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada, İzmir için önemli hizmetler yaptıklarını, Kınık’a doğalgaz getirdiklerini, ilçede organize tarım sanayi merkezi kurmak için çalışmaları başlattıklarını, Bakırçay Üniversitesine bağlı ziraat fakültesini buraya yapacaklarını, İZBAN’ı da Kınık’a kadar uzatacaklarını belirtti.

Kınık’a 15 yılda 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken hizmetleri de getirdiklerini anlatan Yıldırım, “Bizden önce hiç devlet hastanesi olmayan Kınık’a hastane yapıyor muyuz? 276 konutu inşa ediyor muyuz? İnşallah bu yılsonuna kadar hepsini tamamlayacağız. 2 aile yaşam merkezi yaptık. Bu hafta açılışını gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gece gündüz yılmadan vatandaşın yüzünü güldürmek için çalıştıklarına işaret eden Yıldırım, “Bu bahar bir başka güzel olacak yurdumun her köşesinde. Bakın değerli kardeşlerim, bu terör örgütleri, PKK, FETÖ, DEAŞ hep bir olmuş, ‘hayır’ kampanyası yapıyorlar. Diyorlar ki ‘Eğer evet çıkarsa biz biteriz’. İnşallah ‘evet’ çıkacak. Terör örgütleri de bitecek. Milletin başının belası olmaktan bunları defedeceğiz, milleti bu beladan kurtaracağız. Kardeşliğimizi bozan, birliğimize beraberliğimize zarar veren bu alçakları, bu mikropları bu ülkenin sınırlarından kovup atacağız, kazıyıp atacağız inşallah.” diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı’nın İzmir’de tamamlandığını, düşmanın burada denize döküldüğünü hatırlatan Yıldırım, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarının kapılarını aralamak da yine İzmir’den başlayacak.” dedi.

“BU ANAYASA MİADINI DOLDURDU”

16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Binali Yıldırım fanidir gelir geçer, Recep Tayyip Erdoğan fanidir gelip geçer. Bu değişiklik Erdoğan için değil her doğan için. Bu anayasa miadını doldurdu. Geçmişe baktığınızda bu sistemin istikrar getirmediğini görüyoruz. 2 başlı sistemin var olduğu müddetçe Türkiye’nin korkuları da önümüzdeki dönemde devam edecek. Bu duvara ekonomi çarpacak, krizler olacak, kazanımlarımız tekrar yok olacak. Ülkenin siyaseti, huzuru, birliği, beraberliği yara alacak. Biz Türkiye’nin kazanımlarının elde ettiklerinin geldiği noktadan geri gitmesini asla istemiyoruz.”

Yıldırım, 2001’de yaşanan krizi hatırlatarak, anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla Türkiye’nin bir gecede yüzde 100 fakirleştiğini belirtti. Yıldırım, “Ne oldu, 637 milyar uçtu gitti. 14 senedir borç ödüyoruz. Bıraktıkları bu krizin faturasını ödüyoruz. ama ödedik, hepsini bitirdik Allah’a şükür ve üstüne üstlük de büyük projeleri de gerçekleştirdik.” dedi.

“BAŞBAKANIMIZ SÖYLEDİ BİZ YAPTIK”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da yağmur altında bekleyen vatandaşlara teşekkür ederek, bereketli bir günde Kınık’ta bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Bakanlığının İzmir’e 43 katrilyonluk yatırım yaptığını dile getiren Eroğlu, Kınık’ta da yatırımlarının sürdüğünü belirtti.  Eroğlu, bölgenin sulanması için gerekenlerin yapıldığını bildirerek, “Burada bir köprü yıkılmıştı, demokrasi şehidi Adnan Menderes’in köprüsü. Bunu aslında Büyükşehir Belediyesinin yapması lazımdı normalde, Başbakanımız söyledi biz yaptık. 16 Nisan’da güçlü Türkiye için ‘evet’ demeliyiz.” dedi.

DOĞALGAZ MEŞALESİNİ YAKTI

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından sahneden vatandaşlara karanfil ve satranç takımı attı.

Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti İzmir milletvekilleriyle sahneden vatandaşları selamladı.

Miting alanının yan tarafında bulunan Maden Şehitleri Parkı’nın açılışını da yapan Başbakan Yıldırım, daha sonra parkı gezdi, ilçeye doğalgaz getirilmesi nedeniyle doğalgaz meşalesini yaktı.

Başbakan Yıldırım daha sonra Kınık Belediyesini ziyaret etti.

CEVAP VER