Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, eğimli ve sarp arazi yapısına rağmen Hıdırlıktepe’de zor şartlar altında gecekondu yıkımlarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şubesi Müdürlüğü ekipleri, son derece eğimli ve sarp kayalıklar üzerine kurulu gecekondu ve metruk yapıların bulunduğu Hıdırlıktepe’de 2017 yılı başından bugüne kadar  545 gecekondu ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.    Hıdırlıktepe’de sağlıksız koşullarda vatandaşların yaşamlarını sürdürdüğü gecekondular, Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimli personelinin kullandığı iş makineleriyle yıkılıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Hıdırlıktepe’deki yıkımlar sırasında zaman zaman kötü niyetli kişilerin köpekli saldırılarına maruz kaldıklarını ya da silahla taciz edildiklerini belirterek, “Her türlü engellemeye rağmen yıkım çalışmaları sürecek” dediler.

ANKARA GENELİNDE 1675 GECEKONDU VEYA RİSKLİ YAPI YIKILDI

Hıdırlıktepe ile birlikte Mamak, Dikmen ve Bala’da da gecekondu/riskli yapı ya da metruk yapıların yıkımlarını sürdüren Büyükşehir Tahliye ve Yıkım Şubesi ekipleri, yılbaşından bugüne kadar Ankara genelinde 1675 gecekonduyu ve oturulamaz raporlu yapıyı yıktı.

Yıkım ekipleri, Mamak’ta 1037, Hıdırlıktepe’de 545, Bala’da 66 ve Dikmen’de 27 gecekonduyu yıktı.

 

CEVAP VER