İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, Yunanistan’ın Selanik şehrini ziyaret etti.

Yarım asrı deviren otomobilleriyle Selanik kentine üç günlük gezi düzenleyen üyeler, “Hız Değil, Haz İçin” sloganlarıyla klasik otomobilleri günümüz koşullarında yaşatarak geleceğe taşımayı hedefliyor.

İpsala sınır kapısından çıkan konvoy; Dedeağaç (Alexandroupoli), İskeçe (Xanthi) ve Kavala şehirlerini de ziyaret ederek, Yunanistan’ın ikinci büyük şehri Selanik’e (Thessaloniki) ulaştı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, 27 Nisan’da 25 araçlık klasik araçla İstanbul’dan yola çıktı. İpsala sınır kapısından çıkan konvoy; Dedeağaç (Alexandroupoli), İskeçe (Xanthi) ve Kavala şehirlerini de ziyaret ederek, Yunanistan’ın ikinci büyük şehri Selanik’e (Thessaloniki) ulaştı. 80 kişiden oluşan İKOD kafilesi toplamda 1200km yol yaptı. Selanik’te ilk olarak Atatürk Müzesi’ni ziyaret eden İKOD üyeleri ardından Selanik Başkonsolosluğu’na da nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Kafile bünyesinde yer alan ve seri olarak 1966’da üretilmeye başlanan ilk Türk otomobili Anadol’un 1976 yılına ait bir örneği de Atatürk’ün doğduğu evle birlikte fotoğraflandı. Selanik’te Mobil 1’in destekleriyle 3 gece konaklayan İKOD kafilesi, 30 Nisan pazar günü Türkiye’ye geri döndü.

CEVAP VER